Légfrissítő gél házilag – az illatos otthonért

jan 20 • LifeStyle • Impress Magazin

Dekoratív és nagyon látványos természetes légfrissítők készíthetők házilag a kellemetlen szagok kiküszöbölésére.

A legtöbb kereskedelemben kapható légfrissítő káros mind az egészségünkre, mind a környezetünkre, ráadásul csak elfedik a rossz szagokat, nem szüntetik meg. Vannak azonban természetes módok is, ahogyan eltávolíthatjuk a rossz szagokat az otthonunkból.

Légfrissítő zselés gél

A zseléállagú légfrissítő hosszú ideig megőrzi az illatát, és nagyon egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

– 4 ek zselatin
– 2 dl víz
– 2 ek gyümölcslé (színezéknek)
– illóolajok
– kis üveg edények
– selyemvirágok vagy portpourri (díszítéshez)

Elkészítése:

1. A zselatint forrald fel a vízben, add hozzá az ételszínezéket vagy a gyümölcslét, majd töltsd át az üvegedényekbe és hagyd kicsit hűlni.

2. Mielőtt teljesen megkötne, add hozzá az illóolajat, és a dekorációkat a selyemvirágokat vagy a portpourrit. (Ha sűrűbb állagú illatosítót szeretnél, akkor növeld a zselatin mennyiségét.) Legalább 15 csepp illóolajat célszerű 1 dl zseléhez adni, a mennyiség természetesen tetszés szerint növelhető.

222

Tipp: A házi készítésű illatosító gélt friss gyümölcsök levével is színessé teheted, így olyan árnyalatot „keverhetsz ki”, amilyet csak szeretnél.

Kreatív díszítés: Az illatos zselatinba a selyemvirágok és a portpourrin kívül bármilyen más díszítőelemet is beletehetsz, akár gyöngyöket, fahéj rudacskákat, fűszereket, apró üveggolyókat, ami csak eszedbe jut.

Természetes légfrissítők- házilag

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »