Kupolás „olvasó-szentély” egy mexikói könyvtárban

szept 4 • Kult & Art • Impress Magazin

A mexikói Monterrey könyvtár egyik termét meditatív hangulatú „olvasó-szentéllyé” alakították, ahol a földön ülve párnákon lehet olvasni.

A mexikói Monterrey könyvtár olvasótermét érdekes belsőépítészeti megoldással az anagrama stúdió alakította át keleti stílusú kupolás térré, ahol a rácsokat képező polcok keresztbe kasul és átlósan futnak a falakon.

A fiatalok kedvence

A városi könyvtár az új dizájnnal a fiatatokat szeretné megcélozni, hogy közelebb hozza az irodalmat az új generációhoz. A hangulatos terem barátságos és kényelmes, ugyanakkor modern is egyben.

11 

Kupola könyvespolcból

A teremben a fából készült rácsos könyvespolc alkotja a kupolát, mely bensőséges hangulatot nyújt az olvasáshoz és a tanuláshoz. A kupolás terem olyan lett, mint egy kis szentély, ami meghitté teheti az olvasás élményét.

22

A padlótól a plafonig

A lépcsős teremben a felfelé ívelő könyvespolcon természetesen a könyvek sem a megszokott módos, függőlegesen, hanem ferdén sorakoznak, egészen a padlótól a plafonig. A terem hátsó falán egy kivilágított félkör található, mely a rácsos kupolaszerkezetnek köszönhetően érdekes perspektívát mutat.

33

Az olvasószoba tervezői remélik, hogy az új dizájn közelebb hozza majd az irodalmat a fiatalokhoz, és kedvet kapnak a könyvtárba járáshoz.

44

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »