Kreatív ajándék ötletek anyák napjára – 10 kézzel készített meglepetés

ápr 19 • Kult & Art • Impress Magazin

Minden anyukának a csináld magad (DIY) ajándékok okozzák a legnagyobb örömet, hiszen a kézzel készített ajándékban ott van a lelkünk is.

Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. Ezen a napon kicsik és nagyok egyaránt valami meglepetéssel készülnek, hogy örömet szerezzenek az anyukájuknak.

10 egyszerű ajándék saját kézzel…

Ha szeretnénk felejthetetlenné tenni az anyák napját, akkor mindenképp valami személyes ajándékkal, lehetőleg saját kézzel készített meglepetéssel kedveskedjünk neki.

Az ajándék lehet vicces, megható, vagy valami egészen egyedi dolog, csak az a lényeg, hogy személyes legyen!

1. Napi üzenetek és jókívánságok

A kis papírtekercsekre szép idézeteket, jókívánságokat, motivációs mondatokat, verssorokat vagy bármilyen személyes üzenetet lehet írni.

A pergamen hatás egy öngyújtó segítségével lehet létrehozni. Tartsd óvatosan a láng fölé a papírtekercseket, amíg egy picit megégnek a szélei. Ez az ajándék azért jó, mert nem csak egy napra szól, hiszen akár az év minden napján lehet húzni belőle.

2. Jópofa csésze könyvjelzők – naptárba, vagy csak úgy…

Kartonpapírból vagy egy mintás papír ajándéktáskából vágjunk ki csésze formájú sablonokat. A két oldalt ragasszuk össze úgy, hogy közéjük illesztünk egy teafilter zsinórt.

A színes, vidám pomponos könyvjelző is nagyon kreatív ötlet.

3. Egyedi virágcserép

Nagyon egyszerű és kreatív ötlet vászonnal bevont virágcserepeket készíteni. Válassz egy szép textíliát, és vágj ki belőle akkora méretet, ami körbetekerve befedje a virágcserepet.

Az alsó és felső részén hagyj rá annyit, hogy be tudd hajtani, így teljesen be tudod fedni a cserepet. A kivágott vászondarabot egyszerűen csak ragaszd rá a cserépre, és kész is az egyedi ajándék.

4. Ékszertartó – süthető gyurmából

A saját kézzel készített gyűrű- és ékszertartó szintén egy nagyon személyes ajándék, ami biztos, hogy örömet okoz minden anyukának.

Süthető gyurmából készítsünk szirmokat – sodrófa segítségével -, majd illesszük egymásra őket úgy, hogy egy tál belsejét használjuk a formázáshoz. Az aljára és a közepére tegyünk egy kör alakú gyurmát, ami összefogja a szirmokat.

5. Különleges jegyzetfüzet

Nagyon kreatív és különleges füzeteket készíthetünk egyszerű ragasztós technikával. Válassz ki egy különleges csomagolópapírt, vagy érdekes mintájú origami papírt, majd vágd méretre, és ragasszd a füzet elő- és hátlapjára.

6. Üzenet a palackban – személyes levél anyának

Ez egy nagyon személyes ajándék, melyben leírhatjuk, hogy miért szeretjük az anyukánkat, mit tanultunk tőle, miért vagyunk hálásak neki, miért nézünk fel rá stb.

Ehhez az ajándékhoz előre gyártott, mini üveg palackokat lehet kapni színes papírtekercsekkel a nagyobb papír-írószerboltokban.

7. Kreatív virágcsokor tojástartóból

A virágoknak minden anyuka örül, legyen az egy szép csokor, vagy cserepes virág. Ha azonban szeretnék valami kreatív dolgot készíteni, akkor csinálhatunk akár tojástartóból is virágcsokrot.

Ezt a vidám képet nagyon egyszerűen el tudjuk készíteni. Egy vászonképet fessünk le akrill alapozóval, majd hagyjuk megszáradni, és kb. 2 óra múlva fessük le sárgára. A virágokhoz vágjunk szét egy tojástartó dobozt, majd különböző színűre fessük be őket. Ragasszunk egy-egy színes gombot a virágok közepére, majd ragasszuk fel őket virágcsokor alakban a vászonképre. Végezetül a virág szárát, és néhány dekorációs gombot szintén ragsztóval rögzítsük a képre.

A kép elkészítéséhez részletes leírás + videó.

8. Fényképes hűtőmágnesek

Keress magadról régi képeket, az anyukáddal közös fotókat, vagy bármilyen dekoratív képet. A kis képeket nyomtasd ki, majd ragaszd fel őket négyzetalakú kartonra. Úgy lesz belőlük hűtőmágnes, ha a képek hátuljára mágneseket ragasztunk.

9. Levendulás fürdősó

Egy biztos, minden anyukának nagy szüksége lenne több pihenésre…

A levendula egy relaxáló hatású, gyógynövény, mely segít ellazulni egy fáradt nap után, és nyugtatja, lazítja a fájó, feszült izmokat. Éppen ezért
tökéletes választás egy pihentető fürdőhöz.

Elkészítése: Így készíts levendulás fürdősót!

10. Egy kedves apróság – ami önmagáért beszél

Kartonlapból vágjunk ki egy szívet, majd kenjük be mindkét oldalát ragasztóval, és tekerjünk rá színes fonalat. A szívforma tetejét érdemes kilyukasztani, melyen át tudunk fűzni egy szép szalagot.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »