Idén is hazánkba látogat a lappföldi Mikulás – több nagyvárosban is találkozhatunk vele

nov 12 • LifeStyle • Impress Magazin

Az idén is Magyarországra érkezik decemberben a finn Mikulás a Mikulásgyár meghívására, Joulupukki ezúttal több városba is ellátogat.

Az Északi sarkkör közeléből érkező Mikulás idei egyik feladata az, hogy felhívja a gyerekek és szülők figyelmét a szolidaritás és a jótékonyság fontosságára.

Minden évben a szolidaritás és a jótékonyság fontosságét hirdeti

A finn Mikulás minden évben emlékeztet bennünket arra, hogy adakozzunk a rászorulóknak adventkor.

Joulupukki mondatai mutatják, hogy idén mire fókuszál a karitatív akció: a Mikulásgyár szeretne ismét sok tízezer kiló adományt gyűjteni, amelyeket a Gyermekétkeztetési Alapítvány és ötven kiválasztott település vezetője, családsegítője oszt majd szét közvetlenül a rászorulók között.

A közleményben tájékoztattak arról, hogy a szervezők mellett minden évben önkéntesek százai segítik a Mikulásgyár munkáját. Bíznak abban, hogy idén több cég csapatépítő eseményként is szerepet vállal majd a gyűjtésben, szortírozásban. A december 1. és 21. között zajló eseménynek köszönhetően ismét több ezer gyermek karácsonya válhat egy kicsit könnyebbé – írja a hír kapcsán a Daily News Hungary.

Hol találkozhatunk Joulupukkival

A gyerekek találkozhatnak Joulupukkival december 1-jén Budapesten, a MikulásGyár nyitó ceremóniáján és december 6-án ugyanezen a helyszínen, továbbá december 3-án Sárváron, december 4-én Bábolnán, december 6-án Szerencsen, és december 7-én Szombathelyen.

A lappföldi Mikulás-műhelyfalva

A sarkkörön található Joulupukki saját postahivatala, ahová a gyerekek elküldhetik karácsonyi kívánságaikat és leveleiket a világ minden tájáról.

A Mikulásnak és a manóknak hatalmas munkába kerül elolvasni és szétválogatni az összes levelet, illetve gondoskodni arról, hogy minden levél és csomag célba érjen. A Mikulás-műhelyfalva egy vidám hangulatú hely, afféle igazi karácsonyfalva.

Azok a gyerekek, akik levelet írnak a lappföldi Mikulásnak, válaszképp egy névre szóló képeslapot kapnak Joulupukki aláírásával. A lappföldi Mikulás hivatalos címe: Santa Claus, Arctic Circle, 96930 Rovaniemi, Suomi Finland.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »