Gyógy- és fűszernövény napok Zalaszentlászlón

júl 9 • LifeStyle • Impress Magazin

Gyógy- és fűszernövény napok kezdődnek július 10-én Zalaszentlászlón, a Faluházban gyógynövény túrákkal és biogazdálkodásról szóló előadásokkal.

Pénteken a szántóföldi biogazdálkodásról tartanak konzultációs szakmai napot, ahol a biogazdálkodás teljes gyakorlatát bemutatják a vetésforgók összeállításától kezdve a talajművelésen és a betakarításon át egészen az értékesítésig.

Zalaszentlászló a „gyógynövények völgye”   

A programsorozat szombaton és vasárnap gyógy- és fűszernapokkal folytatódik. A szervezők célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék az emberekkel a környéken termő gyógy- és fűszernövényeket. Az átadott tudásanyaggal abban szeretnének segíteni, hogy felismerjék és megtalálják a természetben a gyógy- és fűszernövényeket, a gyűjtésükhöz, felhasználásukhoz pedig hasznos, napi gyakorlatban alkalmazható ötleteket, tanácsokat adnak.

Zalaszentlászló a „gyógynövények völgye”, a környező erdőkben, mezőkön vadon termő növények nagy részének jótékony hatása van.

A látogatóknak gyógynövénytúrát szerveznek,  hogy a növényeket természetes környezetükben is felfedezhessék. A Faluház udvarán jurtát állítanak, ahol a cserépbe ültetett gyógy- és fűszernövényeket – többek között orbáncfüvet, körömvirágot, aranyvesszőt, mentát, levendulát, vérehulló fecskefüvet, feketenadálytövet – mutatják be. A gyógynövények mellett helyet kap az ugyancsak jótékonyhatású csalán- és fenyőpalánta és a diócsemete is – sorolta a gyógynövénytermesztő végzettséggel is rendelkező Fatér Balázs István.

A gyógy- és fűszernövényekről szakemberek, köztük Babulka Péter népi orvoslás szakértő, fitoterepauta tart előadást a zalaszentlászlói faluházban és a rendezvény vendége lesz a biogazdálkodást folytató Krisna völgyi Öko-völgy Alapítvány is.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »