Green Friday – tábor tűz, forralt bor és esti lampionos séta a tanösvényen

nov 16 • ÖKO-világ • Impress Magazin

November utolsó péntekje a köztudatban sajnos egyre inkább fekete péntekként vonul be. A Zöld szervezetek azonban a vásárlási őrület helyett ingyenes Green Friday programokkal várnak.

A zöld szervezetek már évek óta „Ne vásárolj semmit” napként hívják fel a figyelmet a túlfogyasztás környezetkárosító hatásaira. A „Green Friday” célja a szemléletformálás, a hulladékmegelőzés és a túlfogyasztás megelőzése.

Green Friday – a túlfogyasztás megelőzés napja

Green Friday – azaz a túlfogyasztás megelőzése, a nap, amikor nem vásárolunk semmit. A felesleges hulladéktermelést és fogyasztást generáló vásárlási őrület helyett ezen a napon zöld programokkal várnak a környezetvédő szervezetek.

Közös lampionkészítésre, hangulatos esti tanösvénysétára és beszélgetéssel egybekötött forralt borozásra invitál a Humusz Szövetség csapata. A program az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányához csatlakozik.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható erőforrásgazdálkodásra. Az idei kampány fő üzenete az újrahasználat. A figyelemfelhívás mindenkinek szól, így 2023. november 18-26 között számos vállalat, oktatási intézmény, civil szervezet és magánszemély szervez akciókat, megmozdulások.

Tábortűz és lampionos séta a tanösvényen

A Green Friday naphoz a Humusz Szövetség is csatlakozik egy saját eseménnyel, 2023. november 24-én, pénteken sötétedéstől érdeklődésig.

Időpont: péntek, 2023, november 24 – 17:00 – 20:00

Helyszín: Humusz Ház (XI. ker Bp, Saru utca 11.)

Programterv:

17:00 órától kézműves lampion készítés az újrahasználat jegyében

18:00 órától lampionos, fáklyás tanösvény séta Nulla hulladék Tanösvény

19:00 órától Tábortűz és forralt borozás, beszélgetés (Gyerekeknek meleg teával készülünk)

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

A lampion készítéshez hozz magaddal egy otthon már felesleges befőttes üveget!

További információk: Humusz

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »