Fotózd le Budapestet 300 ezer forintos fődíjért

ápr 30 • Kult & Art • Impress Magazin

Az építészeti fotópályázatra bárki jelentkezhet, mindenféle megkötés nélkül. A téma: budapesti megújult műemlékekei.

Láttad már a nemrég átadott Várkert Bazárt, a megújult Zeneakadémiát, a Pesti Vigadót? Vedd a kamerádat és örökítsd meg ezeket a műemlékeket, akár digitális, akár analóg fényképezőgéppel.

Újszerű látásmódot várnak

A Megújult műemlékek friss szemmel építészeti fotópályázatot a Magyar Építőművészek Szövetsége és az Egyes Kiemelt Jelentőségű Budapesti Beruházásokért Felelős Kormánybiztosság (Miniszterelnökség) hirdette meg az idei Ybl-bicentenárium és a Magyar Építészet Éve alkalmából.

A pályázaton mindenfajta megkötés nélkül indulhatnak hivatásos, illetve amatőr fotósok akár analóg, akár digitális fényképezőgéppel készült pályaművekkel.

A pályázat résztvevőinek a nemzet főterén, az átépített Kossuth téren; a megújuló Várkert Bazárról; a Pollack Mihály által tervezett, nemrég felújított Ludovika főépületéről; a megújult Pesti Vigadóról, valamint a Zeneakadémia nemrég átadott, kívül-belül magas színvonalon helyreállított épületéről kell újszerű látásmóddal képeket készíteniük.

A pályázaton a kiírásban szereplő öt kategória mindegyikében kiosztanak a szervezők első, második és harmadik díjat – összesen mintegy 3 millió forintot. A pályázat lezárását megelőzően internetes közönségszavazás is lesz.

További információk a pályázat weboldalán: www.frissszemmel.hu

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »