Először pillanthatták meg színvakok a színes őszi tájat– még a férfiak is elsírták magukat (videó)

okt 31 • LifeStyle • Impress Magazin

Egy különleges távcső segítségével színvak emberek is láthatják a színeket. Mindenki elsírta magát, amikor életükben először pillantották meg az őszi tájat.

Az Egyesült Államokban több mint 13 millió színvak ember él, ami azt jelenti, hogy mindent szürkés árnyalatban látnak. Sosem tapasztalhatják meg a naplemente szépségét, a virágba borult tájat, vagy az őszi színkavalkádot.

Mennyivel boldogtalanabbak lennénk színek nélkül…

Bele sem gondolunk abba, hogy milyen sokat ad hozzá a boldogságunkhoz, hogy csodálatos színek vesznek körül bennünket, és hogy láthatjuk is azokat. A természet minden évszakban lenyűgöző. A természet szépsége már önmagában is boldogságot ad.

A világ számos pontján különleges virágparkok vannak, ahová az emberek csak azért mennek, hogy megcsodálják a természetet. Japánban külön ünnep a cseresznyevirágzás, amikor az emberek kimennek a parkokba és semmi mást nem csinálnak, mint csodálják a virágzó fákat.

Speciális távcső az amerikai Tenessee Nemzeti Parkban – színesben láthatják a tájat a színvakok

Az Egyesült Államok egyik legszebb nemzeti parkjában olyan különleges távcsövet helyeztek ki, melynek speciális lencséin keresztül színvakok is láthatják a színeket.

A látvány annyira lenyűgözte a színvak embereket, hogy egytől egyig mindenki elsírta magát, még a férfiak is…

„Elképesztően csodálatos a természet színesben. A képzeletemben pont ilyennek láttam a mennyországot – mondta az egyik résztvevő.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »