Ehető evőeszközök – nem szennyezik a környezetet

okt 23 • ÖKO-világ • Impress Magazin

A rizsből, búzából és kölesből gyártott evőeszközök bevezetése a gyorséttermekben új, környezetbarát megoldás lehet a műanyag helyett.

Amikor először kezdték használni a műanyag evőeszközöket, valószínűleg senki nem gondolta, hogy milyen gyorsan tért hódítanak majd, és hogy mekkora környezeti kárt okoznak…

Ma már tudjuk: a műanyag egy olyan környezetre káros anyag, mely a természetben nagyon nehezen tud lebomlani. A becslések szerint legalább 500-1000 évre van szükség arra, hogy lebomoljon. A szeméttelepeken pedig csak gyűlik és gyűlik a hulladék…

Egy hét alatt teljesen lebomlik…

A Bakey’sg által gyártott rizs, köles és búza evőeszközök előállítása rendkívül olcsó, hiszen kizárólag ehető alapanyagokból készülnek egy rendkívül egyszerű eljárással.

Mivel 100 %-ban lebomlik, valóban riválisa a világszerte elterjedt műanyag evőeszközöknek. Az evőeszközök evés után elfogyaszthatók, így egyáltalán nem keletkezik hulladék.

Felbontatlanul akár 2-3 évig tárolhatók

Ha azonban mégis a kidobás mellett döntünk, akkor sem okozunk nagy kárt a környezetben, hiszen egy hét alatt természetes módon teljesen lebomlanak. Az ehető evőeszközök felbontatlan állapotban azonban akár 2-3 évig is tárolhatók.

11

Vegán élelmiszernek minősül

Az ehető evőeszközök semmilyen állati eredetű vagy mesterséges alapanyagot nem tartalmaznak. Teljes mértékben vegán élelmiszernek minősülnek, így vegetáriánusok is használhatják.

A 100 százalékosan természetes alapanyagból készült evőeszközök előállításához csupán rizs, köles, búzalisztet és vizet használnak.

Az ehető evőeszközök között, melyek alapvetően ízesítésmentesek. Van azonban néhány extra, fűszerezett változat is, mint például zöld fűszeres, paprikás, borsos, mentás, gyömbéres vagy akár az édességhez jól passzoló fahéjas változat is.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »