Seattle legnépszerűbb taxisa lett az „utas menüjével” – 5 féle utazási stílus rendelhető

márc 1 • LifeStyle • Impress Magazin

A vicces taxisofőrtól az utasai kedvükre rendelhetnek különféle utazási stílust. A legnépszerűbb a viccmesélős és a terápiás utazás.

A taxisofőr egy fiatal srác, aki részmunkaidőben vállal személyszállítást az Uber-nél. Kreatív ötletével ő lett a legnépszerűbb sofőr, aki minden utasától ötcsillagos értékelést kap. Az emberek hisztérikus nevetéssel szállnak ki a kocsijából.

Amint valaki beül George kocsijába, átad neki egy nyomtatott listát – az úgy nevezett „utazási menüt” -, melyből a kedvük szerint rendelhetik meg az utasok a számukra szimpatikus utazási stílust. A menüpontokhoz egy rövid leírást is mellékelt.

A viccmesélős és a terápiás utazás a legnépszerűbb

A lista már önmagában is mosolyt csal az utasok arcára. „Először meglepődnek, de aztán mindenki rendel a menüből – mondja George”. A legnépszerűbb ajánlat a „Stand up”, amely egy egész úton át történő viccmesélést tartalmaz.

A „terápiás utazás” szintén közkedvelt. Ez arról szól, hogy  George együttérzően meghallgatja az utas aktuális problémáját, majd megpróbál neki tanácsokat adni.

A listán kevésbé kellemes ajánlatok is szerepelnek

A listán azonban szerepelnek kevésbé kellemes ajánlatok is, például az „Kelletlen”, vagy „Alpári stílus”. Igen, ezeket is sokan választják. Az előbbi során George úgy viselkedik, mintha utálná az utasát, nem szól hozzá, csak időnként szúrós tekintettel néz rá a visszapillantótükörből. Az „Alpári vezetés” alkalmával pedig egész úton sértegeti az utasát és beszólogat neki.

George csak néhány hétig dolgozott részmunkaidős taxisként az Uber-nél, a sürgősségi mentős állása mellett, azóta kapott egy teljes állást az egyik kórházban.

„A taxis munkám során sok mindenkit sikerült megnevettetnem, ekkora népszerűségre azonban nem számítottam – mondta George. – Alapvetően a humort használom arra, hogy könnyebbé tegyem az életet. A taxis menüvel is csak az volt a célom, hogy jókedvre derítsem az embereket. Mert mindig jól jön egy kis nevetés.”

Forrás: Forbes

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »