Egy magyar természetfotós felvétele lett a nap képe a National Geographic honlapján

jan 5 • Kult & Art • Impress Magazin

Dvornik Gábor Sződligeten készült misztikus hangulatú fotója lett a nap képe január 3-án a National Geographic oldalán. 

A természetfotós majdnem egy egész éjszakát töltött a természetben, hogy elkészítse ezt a misztikus hangulatú gyönyörű tájképet, olvasható a National Geographic Facebook oldalán. A The Village (Falu) elnevezésű Sződligeten készült felvétel rengeteg pozitív elismerést kapott.

A fotós a sződligeti természetvédelmi terület közvetlen közelében lakik. „Minden hónapban szoktam itt fotózni, néha akár hetente is kijárok ide”, nyilatkozta a fotós. Nagyon különleges hangulata van a helyszínnek az év minden időszakában, de ritkaság a misztikus, ködös órákat kifogni, mivel szinte állandóan szeles az idő a Duna mellett.”

11

Dvornik Gábor – The Village (Falu)

Dvornik mindössze három órát aludt, hogy eljuthasson a tóhoz, és elkészítse álomfotóját. „Egészen kísérteties és titokzatos arcát mutatta a kis sziget” – írja. „Úgy éreztem magam, mintha egy elvarázsolt földön járnék. Annyira elbűvölt a látvány, hogy több mint 500 felvételt készítettem, és kétszer-háromszor körbejártam a helyszínt, hogy a lehető legtöbb nézőpontból születhessenek fotók.”

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »