Alabama szivárvány alagútja

dec 29 • Kult & Art • Impress Magazin

Színes LED fényekkel változtattak művészi alkotássá egy szürke, hétköznapi alagutat Birmingham külvárosában.

Alabama állam alapesetben nem az a hely, amiről az jutna eszünkbe, hogy tele van inspirált művészekkel, kreatív alkotásokkal vagy izgalmas köztéri installációkkal. Egy-egy különleges művészi alkotás azért itt is előfordul, például ez a LED fényekkel kivilágított szivárvány alagút.

A fényszobrász újabb alkotása

Bill Fitzgibbons köztéri szobrász és művész egy hétköznapi, szürke alagutat változtatott színekben pompázó, fényalagúttá, amely a város, Birmingham különleges látványosságává vált.

11szerk

A szivárvány összes színe végigfut a falakon

Bár Fitzgibbons már rengeteg fény installációt alkotott különböző államokban, ez az alagút azonban attól is különleges, hogy bemutatja a szivárvány összes színét, végigköveti a színek mélységét. Az alagútban világító LED installáció a szokásos ROYGBIV színskála színeit alkalmazza, ami fotós szemmel is nagyon látványossá teszi a képi összhatást.

22szerk

Érdekes részleteket is bevilágít

A színskála úgy fut végig az alagút falain, hogy közben az szerkezet építészeti jellemzőit is kiemeli. A különböző árnyalatok bevilágítják az íves kivágásokat és egyszerű részleteket is.

33szerk

Bill Fitzgibbons alkotása színes rálátást biztosít egy egyszerű, jellegtelennek tűnő építménynek.  Aki pedig áthajt vagy átsétál rajta, annak egy vidám, felüdítő élményen lehet része.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »