Egy fotós szürreális építészeti tájakat alkot

jún 9 • Kult & Art • Impress Magazin

Mattias Jung fotós Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában tett utazásai során készült tájképein szürreális épületeket jelenít meg.

Jung képei a valóságtól elrugaszkodott építészeti tájképek, ahol kollázs technikával megalkotott lebegő házak és furcsa épületszerkezetek jelennek meg a gyönyörű tájképeken.

123

Építészeti tájképek

A fotós európai, ázsiai és észak-amerikai utazásai során számtalan tájképet fotózott, melyek háttérül szolgálnak a fantazmagórikus épületeinek. Csalóka építészeti kompozíciói a valóságban létező tájakon jelennek meg.

011

Képe pont azért csalókák, mert valódi tájképeken jelennek meg a forgókerekeken lévő, vagy épp a levegőben lebegő házak. Természetesen mindegyik kép csak fikció, a valóság és az elképzelt világ kollázsa.

444

Templomok a Góbi sivatagban?

Jung fotósorozata egyrészt újraalkot különféle építészeti alkotásokat, illetve híres épületeket emel ki valódi környezetükből, és jeleníti meg őket valahol egészen máshol. Valahol egy messzi tájon, ahol teljesen más lesz az összkép.

333

Strassburg leghíresebb székesegyháza például egy alaszkai tájon találta magát, németországi Wismar házai és templomai pedig a Góbi sivatagban jelennek meg, vagy épp a svájci Alpok havas hegycsúcsai előtt lebegnek.

555

A furcsa fotók egyfajta eklektikus panorámaképeknek is felfoghatók, ahol semmi sem az, aminek látszik. Sem a hely, sem az épület nem stimmel, ugyanakkor fotóival érdekes szürreális világot teremt.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »