Extrém nyári jégeső Mexikóban – 1 méternyi jég zúdult Guadalajara városára

júl 4 • LifeStyle • Impress Magazin

Szokatlan időjárás tombolt a napokban egy mexikói városban. Az extrém nyári jégeső több mint egy méternyi jeget zúdított Guadalajara városára.

Június 30-án sűrű jég borította be Mexikó harmadik legnagyobb városát. A vihar és a jégeső több száz házat és járművet rongált meg Guarandajarában, de sérülés nem történt, írja a BBC news.

„Több mint egy méteres jég borítja a városunkat”

A vihart megelőző napokban igazi nyári hőség volt a városban, ami egyáltalán nem szokatlan Mexikóban. A 33 Celsius fokos hőséget hirtelen és váratlanul törte meg a pusztító erejű jégeső.

„Több mint egy méteres jég borítja a városunkat. Még ezek után is kérdéses valaki számára, hogy klímaváltozás van?” – mondta Enrique Alfaro Ramírez, Guadalajara polgármestere.

Nyári jégeső Mexikóban
Nyári jégeső Mexikóban

Rekord mennyiségű jégeső

A vihar hatalmas mennyiségű jégesőt hozott. A jéggömbök mérete átlagosan üveggolyó nagyságúak voltak. Az utcákat és utakat elárasztó jég eltakarítása már folyamatban van, ami pár napon belül, ahogy újra megemelkedik a hőmérséklet, magától is elolvad.

A szokatlan jégeső több mint 50 autót sodort el és 200 házat rongált meg. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Guadalajarában, a település magas fekvéséből adódóan nem ritkák a kisebb, nyári jégesők. Ez a mostani vihar azonban példátlan volt. Ilyen hatalmas mennyiségű jég eddig még sosem esett a városban.

Fazakas Virág

Havazott a Sonora-sivatagban – hótakaró borítja a kaktuszokat

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »