Egy német cirkuszban beszüntették az állatos produkciókat – hologramokat használnak élő állatok helyett

jún 5 • LifeStyle • Impress Magazin

Élő állatok helyett 3D-s holografikus állatok jelennek meg a porondon egy német cirkuszban. Az összes állatos produkciót holografikus képekkel helyettesítik.

A legtöbb cirkuszt az állatokkal való nem megfelelő bánásmód jellemez, mivel rossz körülmények között tartanak fogva vadállatokat, és kegyetlen eszközökkel idomítják őket a show érdekében.

A Circus Roncalli ezért úgy döntött, hogy fellép az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmód ellen, és végleg beszüntették az állatos produkciókat.

Virtuális világ kápráztatja el a közönséget

Nagyon sokáig az emberek szinte elképzelhetetlennek tartották, hogy egy cirkuszi produkció során ne jelenjenek meg a porondon elefántok, kutyák, lovak, vagy tigrisek. A közönség megszokta, hogy vadállatokat láthat a lélegzetállító show-ban.

Egy német cirkuszban beszüntették az állatos produkciókat – hologramokat használnak az élő állatok helyett

A Circus Roncalli azonban – amely 1976 óta mutat be vadállatos produkciókat – szakított ezzel a hagyománnyal. Az előadás során egyetlen állat sem jelenik meg, helyettük virtuális képek láthatók.

Az akrobatikus és légtornász produkciók a megszokott módon zajlanak

Ez az újítás azonban semmit nem von le az élményből. A virtuális képek ugyanis rendkívül látványosak. Varázslatos a látvány.

A cirkusz akrobatikus és légtornász produkciói a megszokott módon zajlanak, az állatos jeleneteknél azonban egy virtuális világ kápráztatja el a közönséget.

Egy német cirkuszban beszüntették az állatos produkciókat – hologramokat használnak az élő állatok helyett

A 3D-s állatok ugyanazokat a produkciókat mutatják be, mint amikre az élő állatok voltak betanítva.

A közönséhet pedig lenyűgözi a látvány. Ugyanúgy megtapsolják a virtuális produkciókat is, mintha élő jelenetek lennének…

Egy német cirkuszban beszüntették az állatos produkciókat – hologramokat használnak az élő állatok helyett

Fantasztikus döntés

A cirkusz vezetősége azért döntött úgy, hogy beszünteti a vadállatok tartását, mert világszinten egyre nagyobb támadás érte az iparágat.

Az aktivisták sok cirkuszt vádoltak az állatokkal való kegyetlen bánásmóddal. Egyre több cirkuszról derült ki, hogy rettenetes körülmények között tartják fogva a vadállatokat.

Az Egyesült Királyságban már a kormány előtt áll a jogszabálytervezet, amely 2020-tól az összes cirkuszban betiltaná a vadállatos produkciókat.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »