Az Avatar lebegő sziklái

dec 6 • Földgömb • Impress Magazin

Misztikus táj ez, ahol a felhő a lábad alól emelkedik fel, a sziklák pedig olyan látványt nyújtanak, mintha a levegőben lebegnének.

Kínában, a Hunan tartományban elterülő egyedülállóan szép Zhangjiajie Nemzeti Erdőpark különleges fáiról és elképesztő kőoszlopairól vált nevezetessé. A park területén körülbelül 3000 óriási kvarcit homokkő oszlop magasodik, melyek időnként olyan látványt nyújtanak a sűrű ködben, mintha a levegőben úsznának.

3000 óriási homokkő oszlop

A Zhangjiajie Nemzeti Erdőpark Északnyugati részén van egy különös hegycsúcs találkozó, melyek fölött magasodik egy még magasabb hegycsúcsokból álló hegylánc. A magasabb hegyláncról lenézve, a mélyből előbukkanó, ködbe burkolózó kőoszlopok sokasága lebegő sziklák illúzióját kelti.

11

A Világörökség része

Ez a különleges, misztikus, szinte nem evilági látvány adta az ihletett James Cameron-nak is, amikor az Avatar című filmjén dolgozott. A több száz méter magas csúcsok között számos szurdok terül el, ahol gyönyörű patakok, folyók és vízesések csörgedeznek. Az UNESCO 1992-ben felvette a Világörökség helyszínei közé.

22szerk

A lebegő sziklák

„A Yuanjiajie sziklacsúcsain egyfajta különös, bensőséges kapcsolat alakul ki az ember és a hegy között. Olyan közelségbe kerülsz a hegyekkel, hogy azt érzed, szinte meg tudod érinteni őket. A hatalmas mélységből kimagasló csúcsok ahogy hirtelen előbukkannak a ködből, hirtelen elárasztja a szívedet a csoda, és úgy érzed egyszerűen boldog vagy”, írja a chinatravel.com.

66szerk

Több mint 560 látnivaló tálalható itt: hegyek, völgyek, erdők, barlangok, tavak és vízesések. A park 97%-át értékes fák és növények borítják. Több mint 500 féle fa él itt, beleértve a kínai mamutfenyőt, amelyről korábban azt gondoltak, hogy már kihalt.

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »