Áramtermelő lótuszlevél – elektromos töltőállomások

márc 30 • LifeStyle, ÖKO-világ • Impress Magazin

Hatalmas lótuszlevél formájú, napelemes áramtöltő állomásokat terveztek az olaszok, melyek elektromos autók feltöltésére szolgálnak.

A napelemmel működő „Lotus” elnevezésű töltőállomásokat olyan zöld városokba, parkolókba tervezte az olasz luminexence cég, ahol a környezetbarát közlekedés már nagyobb mértékben elterjedt, és az utakon elsősorban elektromos autók közlekednek.

11

Napelemes lótuszlevelek

A napelemes design természetesen megújuló energiát, napenergiát használ az áramtermelésre, a konstrukció tetején lévő fotovoltaikus panelek által. A két és fél méter magas konstrukció a hatalmas levéllel látványos, vidám, ugyanakkor környezetbarát formatervezésű, mely az olasz Giancarlo Zema designer nevét dicséri.

22

A konstrukció kis menedékként is védelmet biztosít például esőben, illetve éjszaka is használható, hiszen LED égők biztosítják a kivilágítást. Egy kisebb méretű napelemes levél 500 kW kapacitású, a nagyobbak pedig akár 2,8 kW energiatermelésre is alkalmasak, melyek azonban többféle elrendezésben, akár csoportosan is megépíthetők.

33

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »