Az Apple új irodája – egy zöldövezeti stadion

nov 15 • Enteriőr, ÖKO-világ • Impress Magazin

Az Apple új főhadiszállása olyan, mint egy high tech laboratórium, vagy egy futurisztikus kutatóközpont a dzsungel közepén.

A Kaliforniai Cupertino-ban épül fel az új Apple iroda, mely egy hatalmas területen fekvő komplett mini város lesz. A zöldövezeti környezetben épülő komplexum építésénél a legmodernebb technológia találkozik a környezettudatos kivitelezéssel.

Őshonos fák, zöldövezeti gyalogutak

Egy hónappal ezelőtt már bemutatta a Fosters+Partners a hajlított üvegépület látványterveit, a végső verzió azonban csak most készült el. Az űrhajóra hasonlító fémgyűrű egy komplett „mini várost” fog közre.

11szerk

A Cupertino-ban megépülő hatalmas komplexum egy 176 hektáros területen fog megépülni, és a tervek szerint 12.000 alkalmazottnak fog munkát biztosítani. A vállalat főhadiszállása olyan lesz mint egy egyetemi város. Parkokkal, éttermekkel, kávézókkal, sportolási és szórakozási lehetőségekkel.

22szerk

Öko-futurisztikus

A tervekben szerepel egy 260,000 négyzetméteres irodaház felépítése, mely a kutatás és fejlesztés központja lesz, lesz egy 1000 férőhelyes előadóterem, egy különálló 27,000 négyzetméteres kutatási létesítmény, valamint egy erőmű, mely a „mini állam” elsődleges áramellátását biztosítja.

33szerk

A futurisztikus építmény egy környezettudatos rendszer is egyben, mely a meglévő tájba szervesen illeszkedik, és nem zavarja meg az ökoszisztémát. A parkolók a föld alatt épülnek, hogy legyen hely 6000 őshonos fának és a zöldövezeti gyalogút hálózatnak.

44szerk

A központi udvart a kör alakú épület zárja körbe, amely bőséges zöld területet és parkot biztosít az Apple dolgozóinak, integrálva azt a vállalati életmódba.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »