Amikor önmagadért szeretnek

nov 25 • Psziché • Impress Magazin

Talán benned is él egy kép arról, hogyan kell viselkedni egy kapcsolatban ahhoz, hogy megtartsd szíved választottját. Itt az ideje, hogy megszabadulj ezektől a tévhitektől.

1. tévhit: „A tökéletes kép”

Az egyik legtévesebb, a média által is sugallt kép, ha tökéletes, szép és gazdag vagy, megkapod a tiszteletet és a szerelmet, amire vágysz. Idézd csak fel a legutóbbi alkalmat, amikor őrülten szerelmes voltál! Lelkesedésed tárgya milliomos, szupermodell, esetleg egy híres agysebész volt? Valószínűleg egyik sem, de volt benne valami különleges, amiért imádtad. Nos, a férfiak is erre vágynak. Nem egy tökéletes képre, hanem valamire, ami csak te vagy.

2. tévhit: „Valami nagy dobás kell”

Sokan gondolják úgy, hogy azzal láncolhatják magukhoz a párjukat, ha mindig valami különlegeset nyújtanak a hálószobában. A megjátszott szerepek azonban, melyeket magadra erőltetsz, egy idő után „kipukkadnak”. Ha megvan a kémia, akkor semmi extrára nincs szükség, ha pedig hiányzik, semmiféle trükk nem pótolhatja. A mesterkéltség pedig a valódi intimitás kialakulásának legfőbb gátja.

3. tévhit: „Az igen lány csapda”

Az ‘igen lány’, aki mindenre csak bólogat, az egyik legnagyobb vonzalomgyilkos. Ők azok, akik ha megismerkednek egy férfival, úgy kezdenek viselkedni, mintha beléptek volna egy szektába. Ha a pasi búzacsíra imádó jógi típus, akkor elkezd magokat rágcsálni reggelire és még kántál is közben a férfi kedvéért. Ha az új szerelme olasz, rááll a spagetti gyártásra, ha hajómániás, elkezdi járatni a hajósmagazinokat. Elviselhetetlen nyomás egy férfi számára, ha a nő a kapcsolat megszállottjává válik, és az egész világ a férfi körül forog.

4. tévhit: „A non-stop lány”

Egy újabb szerepkör, egy újabb csapda. Minden szavára ugrasz, mindig készenlétben állsz, minden igényét azonnal kielégíted. Ha egy kapcsolatban állandóan rendelkezésre állsz, azaz alárendeled magad a másik fél akaratának, ezáltal csak a kényelmet biztosítod, a szerelmet nem. Ha neked is van külön életed, sokkal több megbecsülést kaphatsz mint amikor mindig rendelkezésre állsz, és csettintésre „ugrasz”. Amikor igazán önmagadért szeretnek, akkor nem kell szerepeket játszanod.

Vida Hajni

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »