Ablakok helyett síkképernyők lesznek a jövő repülőgépén

ápr 4 • LifeStyle • Impress Magazin

A falba ágyazott vékony képernyők csökkentik a légellenállást, az utasoknak pedig a felszerelt kamerák segítségével élőben vetítik a tájat.

A szuperszonikus S-512 nevű Spike Aerospace látványtervei már elkészültek, ahol a hagyományos kabinablakok helyett már síkképernyők láthatók. Az új szuperszonikus repülő várhatóan 2018-ra készül el – adta hírül a BBC News.

Virtuális „vetített” tájkép

A gépet kamerákkal szerelik majd fel, melyek a benti képernyőkön élőben közvetítik a tájat. Az utasok kikapcsolhatják a képernyőket vagy akár meg is változtathatják a képet.

22

Spike Aerospace

Darren Ansell, a Central Lancashire Egyetem szakértője szerint azonban egy ablak nélküli repülőgépen való utazás szokatlan élmény lehet az utasok számára. „Nem lesz természetes fény – azt is szimulálják -, vagyis kicsit olyan lesz, mint egy zárt csőben ülni.

11

Spike Aerospace

New York – London 6 óra alatt

A Spike Aerospace tavaly decemberben jelentette be az S-512 terveit, amely a világ első szuperszonikus üzleti magánrepülőgépének címére pályázik. A 80 millió dollárból (18,3 milliárd forint) épülő jármű 18 utas szállítására lesz alkalmas, és a cég szerint mindössze 3-4 óra alatt fogja teljesíteni a jelenleg 6-7 órás New York-London távot.

11

Spike Aerospace

  Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »