A mesélő kanapék

okt 7 • Kult & Art • Impress Magazin

Egy bútornak is lehet története, sőt emlékeket idézhet, érzéseket őrizhet. A Bokja design minden egyes bútordarabja valamilyen üzenetet hordoz.

A „mesélő” kanapék a különböző kultúrák, az emberi történetek és a design találkozását mutatják be a formatervezésen keresztül.

Kultúra a kárpitban…

A Design Terminál november 3-ig tartó Crossover kiállításán bemutatott Bokja kanapé háttámláján a Selyem út egyes állomásai láthatók. Egymás mellet jelennek meg a különböző kultúrák jellegzetes mintái és anyagai, mintegy térképként mutatva, hogy melyik korban és városban járunk.

bokjadesign.com

bokjadesign.com

A tárgyak kommunikálnak

A Bokja design egyszerre kapcsolódik a hagyományokhoz, és él a modern kor adta lehetőségekkel. Bútordarabjaik a modern formatervezést és stílust ötvözik a különböző kultúrák világával, melyek a mintákba rejtve jelennek meg. 

bokjadesign.com

bokjadesign.com

Személyes üzenetek

A Bokja design által kifejlesztett stílus arra hívja fel a figyelmet, hogy az anyagok, formák és minták is tudnak kommunikálnak velünk. Egy bútordarab épp úgy hordozhat mélyebb üzenetet, mint bármilyen más képzőművészeti alkotás, egy vers, vagy kép a falon.

bokjadesign.com

bokjadesign.com

 „Idézet” egy műből

Az egyedi tervezésű bútorok nem csak az anyagok és motívumok nyelvén kommunikálnak. Akár „idézetek” is megjelenhetnek rajtuk egy-egy műből. A Pillangó kisasszony karosszék egyszerre utalhat az opera történetére, de felidézhet egy emléket, vagy akár magába zárhat egy személyes történetet is.

 

bokjadesign.com

bokjadesign.com

A Design Hét Metszéspontok kiállítása november 3-ig látható a Design Terminálban (1051 Budapest, Erzsébet tér 13.)  A belépés díjtalan.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »