A leghasznosabb szerszámok, ha saját kezűleg újítod fel a lakást!

jan 23 • LifeStyle • Impress Magazin

Amikor felújítás mellett döntesz, nagy fába vágod a fejszét, hiszen jelentős felfordulással jár, sok munkára van szükség ahhoz, hogy szinte egy teljesen új otthon fogadjon. A kisebb-nagyobb feladatokat nem feltétlenül kell szakemberrel elvégeztetni, ha megvan a kellő szakértelem és gyakorlat hozzá, hogy a saját kezeddel újítsd fel a lakást, nem árt beszerezni a legfontosabb szerszámokat.

Milyen szerszámokra lesz szükség a felújítási munkálatokhoz?

Sosem lehet tudni, hogy mi fog elromlani, és mit kell éppen javítani. De ha felújítasz, akkor érdemes saját kezűleg összeszerelni azt az asztalt, szekrényt vagy komódot. Bár előfordulhatnak nehezebb feladatok is, viszont ha rendelkezel a megfelelő eszközökkel, akkor ezek sem jelenthetnek kihívást. Ezzel jelentős megtakarítást is elérhetsz, hiszen az összeszerelési költség magas lehet, ha az áruházat bízod meg ezzel a feladattal.

Kéziszerszámok: spakli, véső, kalapács és minden ami kell

A kéziszerszámok nélkülözhetetlenek a lakásfelújítás során, bármilyen munkafolyamatról legyen is szó. A spakli például nagyon hasznos lehet, ha tapétát szeretnél cserélni, mert csak vele tudod gyorsan eltávolítani a régi tapétát a falról. Glettvas nélkül pedig elképzelhetetlen a falak glettelése. Azonban a felújítástól függően számos más szerszámra is szükséged lehet, mint például a véső, a kalapács vagy a csavarkulcs.

Gépi szerszámok: flex és a többi

Ha csővezeték átalakítást vagy átvezetékelést tervezel, akkor érdemes lehet beszerezni egy sarokcsiszolót, de szükség lehet vésőre, kalapácsra és vésőgépre is a munka során. A sarokcsiszoló, vagyis a flex segítségével könnyedén levághatod vagy formázhatod a fém csöveket, így azok pontosan illeszkednek majd a tervezett helyre.

Bosch GWS sarokcsiszoló (kép: Zákány Szerszámház)

Az új bútorok és egyéb elemek felszereléséhez, összeszereléséhez továbbá mindenképpen ajánlott egy fúrógép és egy csavarbehajtó beszerzése. A fúrógéppel könnyen elkészítheted a szükséges lyukakat, a csavarbehajtó segítségével pedig könnyedén rögzítheted az elemeket.

Mérőeszközök: csak precízen!

A mérőeszközök közül a felújítás során óriási segítségedre lehet egy mérőszalag, de később a mindennapi barkácsolás vagy javítások során is hasznos lehet. Ha új bútorokat vásárolsz, fontos, hogy pontosan lemérd a rendelkezésre álló helyet, így elkerülheted a meglepetéseket azok elhelyezésekor. Egy egyszerű mérőeszköz még festésnél is nagy segítség lehet, mert ha pontosan leméred a festeni kívánt területet, nem vásárolsz feleslegesen több festéket. Ezzel nemcsak hatékonyabb lehetsz, hanem csökkentheted a költségeket is.

Munkavédelem: a biztonságos munkavégzés mindennek az alapja

Sose feledkezz meg a megfelelő biztonsági óvintézkedésekről, például a kesztyű, a maszk, a fejvédő és a munkavédelmi cipő, bakancs viseléséről. Hiszen fontos, hogy védd a szemed, a bőröd, és ne szenvedj balesetet munka közben.

Szerszámkészlet beszerzése

A szükséges szerszámokat ma már nagyon gyorsan és könnyen összeválogathatod, megvásárolhatod például a Zákány Szerszámház széles kínálatából. Biztos ami biztos, akár komplett szerszámkészletet is vásárolhatsz. Hiszen a megfelelő szerszám mindenkinek jól jön a háznál. Lehet, hogy ma csavarozóra van szükség, holnap flexre, de ki tudja, mi lesz a jövő héten. Érdemes ezért a legalapvetőbb eszközöket és szerszámokat előre, időben beszerezni.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »