Séta egy esőerdő felett a Capilano kanyonban

dec 28 • Földgömb • Impress Magazin

Kanada legnépszerűbb turistalátványosságai közé tartozik a 27 hektáros Capilano kanyon, ahol 7 keskeny függőhíd vezet át a 100 méteres fenyők felett.

A vancouveri Capilano park Kanada első olyan parkja, mely egy őserdőben található. Legnépszerűbb hídja a keskeny Capilano függőhíd, mely 70 méter magasan vezet át 100 méteres fenyőfák sűrűjében a Capilano folyó felett.

11

Az eredeti függőhíd még kenderből épült

Az eredeti függőhidat még kender kötelekből és fenyőfa deszkákból építették 1889-ben, majd a helyére épült 1903-ban a jelenlegi függőhíd.

12

Vezetett túrák az őserdőben

A Capilano park egy örökzöldekkel teli esőerdő, ahol függőhidak vezetnek át a sziklás vidéken a kanyonok felett a cédrus illatú fenyőerdő sűrűjében.

A vezetett túrák, a gyerekek számára szervezett esőerdő felfedező túrák valamint egy élő erdő kiállítás teszi még izgalmasabbá az esőerdővel való találkozást.

13

A híres Cliffwalk kilátó

A park másik legnépszerűbb függőhídja a Cliffwalk kilátó, mely egy gránitszikla körül húzódik félörívben a Capilano kanyon felett.  A kilátó érdekessége, hogy a Cliffwalk szerkezete mindössze 16 rögzítési ponttal kapcsolódik a gránitsziklához.

15

…és egy indián totem park

1935-ben a park tulajdonosa felkérte a helyi indián őslakosokat, hogy készítsenek totemoszlopokat a park területén. A Totem Park azóta is fontos kulturális része a parknak, mely Észak-Amerika legnagyobb totemoszlop magángyűjteménye. A Capilano függőhidat ünnepek vagy fesztiválok idején gyakran világítják éjszakai fények.

14

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »