kavicsképek

100 éves deszkákra készít kreatív kavicsképeket

márc 3 • Kult & Art • Impress Magazin

A kavicsképek világa nagyon magával ragadó. Különleges hangulatuk van. Harmath Bea alkotásaiba is első látásra bele lehet szeretni.

A lakberendező, dekoratőr lány egy horvátországi nyaraláson szeretett bele a kavicsokba, és ott a tengerparton született meg a kavicsképek ötlete.

Egy nyaraláson született meg a kavicsképek ötlete

A kreatív alkotás mindig része volt Bea munkájának. A gyermekei születése után kezdett régi fadeszkákra festeni. Először kerámia tárgyakkal kombinálta a festményeket, majd egy horvátországi nyaraláson megszületett benne a kavicsképek ötlete.

kavicsképek
Kreatív kavicsképek

Hangulatok életképek kavicsokból…

Bea azóta mindig gyűjti a köveket. Bárhol jár, felfedezi a földön a szép formájú, érdekes kavicsokat, melyekből alkotás születhet. „Van, hogy konkrét elképzelés alapján kutatok, máskor egy kő szólít meg, és mutatja, hogy mi szeretne lenni.”

Kreatív kavicsképek

Az alkotás olyan, mint egy kirakósjáték

A kavicsképek legtöbbször egy hangulatot vagy eseményt jelenítenek meg. Néha sok apró részletből, máskor csak néhány kőből állnak.

Gyakorlatilag bármit ki lehet rakni kövekből, csak meg kell találni a megfelelő formájú kavicsokat, amelyek illeszkednek egymáshoz. Az egész alkotó folyamat olyan, mint egy kirakósjáték.

Kreatív kavicsképek
Kreatív kavicsképek

Honnan a 100 éves deszkák?

A képek igazi vintage hangulatú alkotások. Az ütött-kopott hatású deszkák valóban régi darabok. Bea dédszüleinek a házából valók. A fölöslegessé vált 100 éves padlásdeszkákat megmentette, és azokra fest.

Kreatív kavicsképek
Kreatív kavicsképek

Nincs két egyforma kavics – nincs két egyforma kép

Bea a 100 éves deszkákat először megtisztítja, súrolja, csiszolja, majd ezután kezdődik a kavicsképek készítése. A kavicsokat és az egyéb kiegészítő tárgyakat erős ragasztóval rögzíti a falapokra. Néhány képen idézetek, szövegek is láthatók.

100 éves deszkákból készít kreatív kavicsképeket
100 éves deszkákból készít kreatív kavicsképeket

A kavicsképek egyszeri és megismételhetetlen alkotások, nincs belőlük két egyforma, ahogy nincs két egyforma kavics sem…

Harmath Bea alkotásait a Színgaléria Facebook oldalán lehet nyomon követni.

Fazakas Virág

A kavicsfestés művészete – gyönyörű festett kövek

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »