Virtuális varázsszőnyegek egy katedrális padlóján

aug 13 • Kult & Art • Impress Magazin

A marokkói Sacre Coeur padlóján valódi szőnyeg helyett Miguel Chevalier virtuális alkotásai kápráztatják el a látogatókat.

A francia művész Miguel Chevalier  „Mágikus szőnyegek 2014” projektjének alkotásai egy interaktív fénykijelzőn keresztül vetülnek a monumentális Sacre Coeur katedrális padlójára. A virtuális művészi alkotásnak Marokkó egyik legszebb városa, Casablanca ad otthont.

111

Interaktív fényjáték

A folyamatosan váltakozó minták egy gigantikus kaleidoszkópra elékeztetnek, melyek mintázatai a művész szerint a világ biológiai mikroorganizmusainak világát mutatja be. A minták azt a fajta bőséget és dinamizmust ábrázolják, ahogy a sejtek képesek szaporodni.

11

Az univerzum digitális leképzése

A képek egymásba folynak, szétesnek, majd újra átalakítják magukat. Pontosan úgy, ahogy a biológiai mikroorganizmusok is teszik. A folyamat rendkívül gyors, nem is vagyunk tudatában annak, hogy a sejtek micsoda elképesztő sebességgel születnek és pusztulnak el bennünk.

33

A varázsszőnyegek tulajdonképpen az univerzum vibráló mozgását mutatja be a digitális technológia segítségével, persze egy művész szemüvegén keresztül. A padlón figyelemmel lehet követni, ahogy a fekete fehér instabil ábrák fokozatosan átadják a helyüket színes telített spiráloknak, melyek úgy kavarognak Michael Redolfi zenéjére, mintha a megkomponált koreográfiákat követnének. 

666

A szerves világ állandóan megújítja magát, állandóan mozgásban van és változik. Ezt a folyamatot mutatják ezek a spirál formájú, színes, kavargó virtuális mintázatok.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »