Szicília hatalmas virágos lépcsője – több ezer virág és gyertya díszíti

szept 16 • Földgömb • Impress Magazin

Lenyűgöző látvány Szicília szigetén a Santa Maria del Monte lépcső, melyet 2000 cserepes virágból kialakított változatos képek díszítenek.

Szicília szigetén, Caltagirone városában egy különleges látványosság található, a Santa Maria del Monte lépcső. Az 1608-ban épült lépcsőnek 142 lépcsőfoka van, és arról híres, hogy gyönyörű virágból kialakított, monumentális alkotások díszítik.

Turistalátványosság a történelmi lépcső

A híres lépcsőnek mind a 142 lépcsőfokát kézzel festett csempék díszítik, ami már önmagában is megkapó látvány. A kerámiakészítés egy több ezer éves hagyomány a szigeten.

A hosszan elnyúló lépcsőt a La Scala Virágfesztiválon, minden évben virágokkal díszítik fel. A történelmi lépcső Szicília egyik népszerű turistalátványossága lett.

Szicília hatalmas virágokkal díszített lépcsője

Több mint 2000 virág és gyertya díszíti

A Virágfesztivál ideje alatt a város védőszentjének tiszteletére díszítik fel a lépcsőt.

Több mint 2000 különböző színű cserepes virágból hoznak létre gyönyörű alkotásokat. A lépcsőn megjelenő művészeti alkotások minden évben új design alapján készülnek.

Szicília hatalmas virágokkal díszített lépcsője
Szicília hatalmas virágokkal díszített lépcsője

Csak néhány hétig látható

A virágképeket híres képzőművészek tervezik meg, és általában néhány hétig, vagy akár egy hónapig látható. A Virágfesztivált május elején rendezik meg. Ha szeretnénk ebben a látványban részesülni, akkor ebben az időszakban kell a szigetre látogatnunk.

Szicília hatalmas virágokkal díszített lépcsője

Caltagirone városa híres a kerámiakészítésről, amely a mai napig sok kézművest foglalkoztat. Az ősi művészet, melynek eredete az arab időkig nyúlik vissza – az évszázadok során sokat fejlődött. A mintázatok és a színek azonban változatlanok maradtak.

Az óvárosban szinte minden épületet kézzel készített kerámialapok díszítenek. A jellegzetes Caltagirone-i kerámiát láthatjuk a palotákban, templomokban és az emlékművekben, kertekben és tereken.

Szicília hatalmas virágokkal díszített lépcsője

A Virágfesztivált követően júliusban rendezik meg a Luminaria Fesztivált, ekkor virágok helyett több tízezer gyertya világítja meg a lépcsőt, ami szintén csodaszép látványt nyújt.

Fazakas Virág (fotók: Andrea Annaloro)

Einstein arcképe és Stephen Hawking idézetek kerültek egy gimnázium lépcsőjére

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »