Mobil könyvtárbuszt adtak át Egerben – 23 településhez viszi a könyveket

szept 14 • Kult & Art • Impress Magazin

Az Eger városában, pénteken átadott új, mobil könyvtárbusz heves megye 23 településére fuvarozza majd az olvasnivalót heti rendszerességgel.

Eger városában pénteken adták át a legújabb, vidám, színesre festett könyvtárbuszt, amely mostantól a megye 23 településéhez juttatja el heti rendszerességgel az olvasnivalót.

Könyvtár 4 keréken

A könyvtárbusz program azt üzeni, hogy ki kell törni a megszokott keretekből és az intézmények falai közül más módon kell a kultúrát eljuttatni az emberekhez.

A különlegesen felszerelt, modern jármű megjelenése kéthetente érkezik majd az érintett hevesi települések lakóihoz, kiemelten a fiatalokhoz.

Az Év könyvtára elismerést is kiérdemelt, minősített Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár olvasást népszerűsítő programjának keretén belül könyvautomatát is létesítettek a városban.

Mobil könyvtárbuszt adtak át Egerben
Mobil könyvtárbuszt adtak át Egerben

A most felavatott „Könyvtár 4 keréken” elnevezésű könyvtárbusz a 21. század technológiájával segít a vidéki településekre is eljuttatni az olvasás élményét.    

Már 4 megyében működik könyvtárbusz járat

A könyvtárbusz program Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg után Heves megyében is elindult.

Minden olyan szolgáltatás elérhető a buszban, amelyekkel eddig csak hagyományos könyvtárban találkozhattak az olvasók: könyv- és dvd-kölcsönzés, folyóiratok, számítógéphasználat, wifi, multimédiás eszközök használata.     

Emellett a busz külső oldalán QR-kódok vannak elhelyezve, amelyek segítségével okoseszközökön könyvek, megzenésített versek, mesék érhetők el. 

Forrás: MTI (fotók: egerhirek.hu)

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »