Sámándob alakú kert lesz a magyar pavilon a Milánói Világkiállításon

máj 27 • Kult & Art • Impress Magazin

„Táplálni a világot, energiát adni az életnek” mottóval rendezi Olaszország 2015. május 1. és október 31. között a világkiállítást.

A világkiállítás fő témája az egészség, a környezet és a fenntartható fejlődés lesz. Magyarország a meghirdetett témakörök szinte mindegyikében fel tud mutatni valami kiemelkedően egyedit: ásvány-, természetes és gyógyvizeink, kiváló éttermeink, élelmiszereink, szőlőkultúránk és boraink, valamint technikai vívmányaink egyaránt szerepelni fognak a kiállításon.

fotó: Carpathia

fotó: Carpathia


A pavilon egy újrahasznosítható passzívház

A magyar pavilon az egészséges magyar hagyományokat, a víz országa koncepciót, valamint a kortárs kultúrát képviseli majd.

A sámándobra hasonlító, épület egyik pajzsán az életfa szimbólum található. Három szintje installációknak ad majd helyet, de lesz benne rendezvénytér is. Az épületburok hőszigetelése megfelel a passzívház-követelményeknek, az üvegezett nyílászárók háromrétegűek, az építőanyagok jelentős része természetes, megújuló anyag (fa, ragasztott fa, cellulóz). A csepegtetéssel öntözött kert a takarékos vízfogyasztást szolgálja, az Expo idején a látogatók a tervek szerint 33 féle gyümölcsöt, zöldséget és gyógynövényt ismerhetnek meg, köztük a Batul almát, a Szentiványi körtét és a Magyar kajszit.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »