London legszebb bejárati ajtóit gyűjtötte össze egy fotós

máj 24 • Kult & Art • Impress Magazin

A fiatal fotós London legszebb bejárati ajtóiról készített fotósorozatot. Némelyik ajtó olyan szép, mintha filmbeli díszlet kelléke lenne.

Bella Foxwell London olyan arcát szerette volna bemutatni, amely mellett a legtöbben egyszerűen csak elsétálunk. Az épületek bejárati ajtói egy városkép meghatározó részei, legtöbbször azonban csak egyszerűen besétálunk rajtuk.

Bella más szemmel nézte a várost. Megállt, és megcsodálta a különleges bejárati ajtókat. Észrevette a rejtett szépségüket. A népszerűvé vált, London ajtói (The Doors of London) fotósorozata lakóházak, üzletek és kávézók bejárati ajtóit mutatja be. Némelyik olyan szép, mintha filmbeli díszlet kelléke lenne.

„Az ajtók hordoznak egyfajta szimbolikus jelentést”

Mi teszi izgalmassá a bejárati ajtókat? „Csodálom azokat az embereket, akik nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a bejárati ajtójuk egyedi és stílusos legyen. Legjobban

„Talán részben azért is szeretem a bejárati ajtókat annyira, mert hordoznak egyfajta szimbolikus jelentést. Az ajtók egyrészt az új lehetőségeket jelképezik, másrészt az otthonra emlékeztetnek.”

Virágzó homlokzatok, színpompás ajtók, mozaik küszöbök

Ahogy végig nézzük a képeket, el sem hisszük, hogy a szürke, borongós Londont látjuk. „Két és fél évvel ezelőtt kezdtem a fotósorozatot, egyfajta kihívásként” – írja Bella az Istagram oldalán.

„Az előző évben nagy cégeknek dolgoztam, de úgy éreztem, hogy szeretném kipróbálni magamat független fotósként is. Mivel az ajtók megszállottja vagyok, nem is lehetett volna más témája az első saját projektemnek, mint az ajtók.”

„Munkám során megtapasztaltam azt is, hogy mi az, ami legjobban vonzza az emberek tekintét, és mi az, ami nem. Nem meglepő, hogy a virágzó homlokzatok és az élénk színű ajtók a legnépszerűbbek. Na és persze azok, amelyekben van valami egyedi.”

Bella először kisebb kutatást végez a különböző helyszíneken. „Egyszerűen csak elindulok, és figyelem a házak és az utcák hangulatát. A legjobb érzés, amikor egyszer csak belebotlok egy gyönyörű ajtókkal teli utcába. Ez egy varázslatos érzés.”

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »