Kreatív art-decor quilling technikával

dec 13 • Kult & Art • Impress Magazin

Régi kézműves technika a papír quilling, mellyel színes geometrikus képek, és kreatív dekorációk is készíthetők.

Sena Runa aprólékosan kidolgozott képeket tervez quilling technikával, melyek néha elvont, máskor egészen hétköznapi témákat ábrázolnak. A spirál formájú papírcsíkokat kreatív módon illeszti egymáshoz, bonyolult geometriai ábrákat alkotva.

011

Quilling grafikák

Néhány kép olyan bonyolult, és tökéletes, hogy nehéz elhinni, hogy minden egyes kis papírspirált saját kézzel készített, és illesztgetett egymáshoz. Sena alkotásait elsősorban a vibráló színek és az aprólékosan kidolgozott, kreatív kompozíciók teszik egyedivé. Saját stílust hozott létre a kis quilling képeivel és grafikákkal.

022

A reneszánsz korból ered…

A papír quilling egy olyan művészet, amely spirál formában feltekert papírcsíkok egymáshoz illesztésével, vagy ragasztásával hoz létre érdekes dekorációt.  A spirál vagy levél formájú tekercseket egy quill nevű eszköz segítségével lehet létrehozni, majd a papírcsíkok előkészítése után kezdődhet is az alkotás.

033

A reneszánsz korban francia és olasz apácák és szerzetesek használták a quilling technikát könyvborítók vagy más vallási tárgyak díszítésére. A 18. században pedig elterjedt egész Európában az úri hölgyek körében.

044

A leggyakoribb quilling dekoráció a virágforma, levelek és egyéb organikus mintákba való elrendezés, Sena azonban játékos és absztrakt irányba fejlesztette tovább ezt a kézművességet. Alkotásai között láthatunk vicces, bájos állatfigurákat, színpompás légballonokat, illetve művészien kidolgozott hangszereket, és quilling grafikákat is, mely a grafika és a quilling ötvözete.

055

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »