Hatalmas üveghajó-kórház épül Tunéziában

nov 3 • LifeStyle • Impress Magazin

A White Sails Hospital& Spa a világ egyik legnagyobb és legmodernebb egészségügyi központja lesz, egy valóságos „Medical City”.

A futurisztikus jacht-kórházat egy orosz milliárdos üzletember és építész, Vasily Klyukin tervezte, aki előszeretettel tervez különleges felhőkarcolókat és dizájnos jachtokat. „A White Sails Hospital egy grandiózus nemzetközi klinika lesz, összekötő láncszemet képezve a legnagyobb csomópontok, Hong Kong- Szingapúr-Dubai között” nyilatkozta a tervező.

Mesterséges medencében úszik a hajó-klinika

A pálmafákkal övezett mesterséges öbölben úszó, grandiózus komplexumban nemzetközi kórházak, helyi kórházak, laboratóriumok, kutatási központok és egy egészségügyi főiskola is üzemel majd. Ezen kívül számos SPA és wellness központ, jóga, meditáció, sport és rekreáció is helyet kapnak a hajó-klinikában.

22

Tunézia az új klinikával szeretne a nemzetközi egészségügy élvonalba kerülni, és kimagasló eredményeket elérni az orvostudomány területén. A legújabb technológiákkal felszerelt kórház egyúttal orvos képzőként és kutatóközpontként is működik majd. Jelenleg sok beteg előnyben részesíti a nyugat-európai kórházakat a helyiekkel szemben, többek között ezen a helyzeten szeretne változtatni a grandiózus beruházás.

121

„A kórház egyik fő célja, hogy egy olyan klinika legyen, ahová a betegek szívesen jönnek, ahol nincsen helye a félelemnek”, nyilatkozat a tervező Vasily. A kórház gondoskodik a jó hangulatról, nagy hangsúlyt fektetnek a betegek lelkiállapotára és a mentálhigiéniára is. A látogatók úgy érzik majd magukat, mintha vendégek lennének egy hajós körutazáson. A kórházban még az orvosi egyenruha is tengeri stílusú lesz”. A szobák számos kényelmi funkcióval lesznek ellátva, a szobákhoz tartozó teraszokról pedig kellemes kilátás nyílik a környékre.

33

Az alapító elnök, Dr. Riadh Toukabri szeptemberben mutatta be a terveket, és jóváhagyta a több mint 50 milliárd Eurós költségvetésű projektet, írja a tunisiaec.com.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »