Hatalmas „hó-grafikák” a kanadai hegyekben

dec 2 • Kult & Art • Impress Magazin

Egy snow-art művész gabonakörökre hasonlító geometriai alkotásai láthatók a kanadai Banff Nemzeti Park hófedte hegyoldalain.

A hófehér, hófedte táj a természet múló csodája, mely Simon Beck snow-art művész számára minden télen művészi ihletet ad hatalmas hó-grafikái elkészítéséhez. A képek leggyakrabban gabonakörökre hasonlító geometriai ábrák, melyek látványa legjobban egy távoli hegycsúcsról vagy légi felvételről látszik.

11

Hófehér vászon a hegyek között

A hófehérré változó táj Beck számára hatalmas alkotásra hívogató üres „vászon”. A hegyek között gyönyörű látványt nyújtanak a hóba karcolt képek, melyek csak pár hónapig láthatók a kanadai Banff Nemzeti Parkban.

Alkotás dermesztő hidegben

Egy-egy alkotást napokig készít a dermesztő hidegben, egyetlen iránytű és pár madzag segítségével. Legújabb lenyűgöző alkotását megrendelésre készítette a Drakony című film egyik jelenethez a szibériai havasokban. A kép egy aprólékosan kidolgozott repülő sárkányt formáz.

33

Beck a képeket először mindig papírlapon rajzolja meg, majd ezt a sablont használja a hóba karcolt nagyított változat elkészítésénél. A helyszínre hótalpon érkezik és az alkotáshoz nem használ egyebet, mint egy iránytűt, egy mérőszalagot és néhány madzagot, melyekkel megteremti a kép körvonalait.

22

Ezt követően órákig vánszorog a hóban, hogy létrejöjjön a fantasztikus művészi alkotás.

011

Beck első hó-grafikája csak ürügy volt egy kis testmozgásra, majd hamarosan úgy döntött, hogy komolyan veszi ezt a tevékenységet. Mára egy teljes albumnyi, közel 200 alkotás gyűlt össze, mely Snow Art címen meg is jelent.

55

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »