Hamarosan kezdődik a hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban

febr 6 • LifeStyle • Impress Magazin

Az Alcsúti Arborétumban található egy különleges hóvirágmező, ahol minden évben február végén vagy március elején hóvirágünnep veszi kezdetét.

Az Alcsúti Arborétum Természetvédelmi Területen egy egyedülálló, 2 és fél hektáros egybefüggő hóvirágmező található, mely februárban vagy kora tavasszal borul virágba.

Csodálatos élmény a hóvirágmező látványa

Csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik kora tavasszal ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba, és megfigyelik az egyedi látványosságot nyújtó hóvirágok nyílását és a káprázatos hóvirágmezőt. Az arborétumban 7 hóvirágfaj, 24 fajtája tekinthető meg.

Az első hóvirágokat még az 1800-as évek végén telepítették az alcsútdobozi birtok kertészei, majd újabb és újabb fajtákkal gyarapították a gyűjteményt.

Az idei hóvirágünnep március 1-jén kezdődik

Az arborétum már közzétette az idei év hóvirágünnepének időpontját, amely a tervek szerint március 1-jére esik. A látogatókat egész márciusban, a hét minden napján 10 és 18 óra között fogadják. A virágzás előreláthatóan 4-5 hétig tart majd.

A hóvirág 2005 óta védett növény, természetvédelmi eszmei értéke 10. 000 Ft, egyetlen szál letépését is pénzbírsággal büntetik.

A hóvirágok nyílása időjárás függő, így a hóvirágünnep pontos kezdési időpontja változhat, melyet az arborétum Facebook oldalán tesz közzé.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »