Energiahatékony hobbit házak – 3 nap alatt

szept 13 • Enteriőr, ÖKO-világ • Impress Magazin

A Gyűrűk ura film hangulatát idézik ezek a környezetbarát és energiahatékony gyeptetős hobbit házak, melyek 3 nap alatt összeszerelhetők.

A Magic Green Home stúdió által tervezett hobbit ökoházak rendkívül ellenálló, előre gyártott boltíves panelekből épülnek. A könnyűszerkezetű konstrukció gyeptetővel borított, mely nemcsak hangulatos és környezetbarát, hanem számos más előnnyel is bír.

Föld-védett gyeptetős házikók

Izlandon és Norvégiában a mai napig láthatók régi, hagyományos gyeptetős házikók. Az ötletet továbbfejlesztésével születtek meg a hobbit házak, melyek tetejét szintén burjánzó zöld fű, virágok vagy akár konyhakert fedi. A föld ugyanis rendkívül jó hőszigetelő, energiatakarékos és jó hőtároló is egyben, emellett stabilizálja a házat. Földrengés veszélyes övezetekben kimondottan előnyös egy ilyen kis buckaház.

11

Stabilizáció szempontjából a technológia többféle módszerből merít, mint például szupervályog és geotextil. A rugalmas és tartós modulok vízálló és UV sugárzás ellen is védett anyagból készülnek, a szerkezet akár több 100 évig is stabil marad, minimális karbantartást igényel.

22

Az elektromos hálózat a Magic Green Home által tervezett külső naperőmű vagy hibrid nap- és szélerőmű rendszerre is csatlakoztatható. A kompozit csövek, az elektromos hálózat és a vízvezetékek, illetve a mechanikai szellőző rendszer szintén variálható módon kialakíthatóak a házon belül.

33

Az egymáshoz illeszthető panelek többféle alakzatban összeszerelhetők, egyéni igények szerint. Az építéshez nem kellenek nehézgépek, egyszerű szerelési munkával megoldható, mindössze 3 nap alatt.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »