Fák törzsére rögzített faházak a magasban

jún 26 • Enteriőr • Impress Magazin

A több méter magasban épült faházakat egy érdekes építészeti megoldással a fa törzse köré építették. 

Az egymáshoz kapcsolódó magaslati faházak tervét egy baráti társaság álmodta meg, akik kitalálták, hogy a fák tetején szeretnének lakni egy erdőben, igazi fészekotthonban. Furcsa ötletükkel megkeresték Foster Hungtintont, aki megtervezte és meg is építette ezeket a jópofa házikókat.

A fa törzse sértetlen marad

A különös elgondolással a fa törzse teljesen sértetlen marad, csupán pár ágat kell lenyesni róla. A fa erős törzse a ház középső tartópillére is egyben, mely köré körkörösen épül a kúp alakú építmény.

11

Összeköttetés a magasban

Mivel a házak több méter magasságban épültek, az egymás közötti átjárhatóságot egy magaslati fahíddal és kötélhágcsóval oldották meg, így egy fapallón lehet egyensúlyozni, míg az egyik házból a másikba eljutunk.

22

Fatüzelésű kád a szabadban

A nagy szabad területen, a pázsiton egy fatüzelésű pezsgőfürdő is található, ahol kellemes élmény lehet a szabadtéri fürdőzés.

33

Felkészülés a snowboard szezonra

A házak közvetlen közelében pedig egy szabadtéri deszkás gyakorlópálya is kialakításra került, ahol egész nap mehet a szabadtéri sportolás, és a felkészülés a téli snowboard szezonra.

44

„Szeretem inspirálni az embereket”

„Az a célom, hogy az embereket saját ötletek kigondolására inspiráljam, és a látszólag furcsa ötleteket megvalósítsam”, nyilatkozta a tervező Hungtinton. Remélem, ezek a házak is mindenkit arra inspirálnak majd, hogy merjenek egyedi ötleteket kitalálni, és merjenek álmodni!”

55

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »