Érdemes új nyílászárót beépíteni régi házakba?

máj 10 • LifeStyle • Impress Magazin

A választ a kérdésre azonnal meg is adjuk: természetesen igen. Sokan bizonytalanok annak kapcsán, hogy egy öreg ház esetében valóban érdemes-e a nyílászárók cseréjével foglalatoskodni vagy jobb, ha az “eredetit” toldozzák-foltozzák tovább? Az új ablakok, ajtók rengeteget tudnak javítani a komfortérzeten és a szigetelésen.

Az új nyílászárók előnyei

Az RS Ablak szolgáltatásai, termékei minden ingatlan esetében tökéletes választásnak bizonyulnak akkor is, ha “csak” a nyaralót szeretnénk felújítani. Ezek általában nem éppen a legmodernebb épületeknek számítanak, a családon belül már évtizedek óta, több generáció használja őket. Ugyanez a helyzet a nagyszülők otthonai esetében, a klasszikus Kádár-kockáknál. Sokan nem fordítanak nagy figyelmet a nyílászárók állapotára, bőven “elég” az, hogy az alapvető funkciókat ellátják, be lehet őket zárni és segítenek a szellőztetésben.

Pedig egy ablak sokkal többet jelent ennél és a legtöbb öreg ház esetében általában sürgető lenne a csere, de a tulajdonosok szeretik halogatni ezt a beruházást. Függetlenül attól, hogy egy nyaralóról, kisebb épületről vagy a nagyszülők házáról beszélünk, az új nyílászáró csodákra képes. Természetesen ez nem egy olyan művelet, amit házilag el lehet végezni, mindenképpen szükség lesz egy szakemberre, így az első lépés mindig az, hogy felvesszük a kapcsolatot a megfelelő szolgáltatóval.

Nehezen csukódó ablakok, nyikorgó zárak, a szigetelés szinte teljes hiánya és korhadó párkányok, ablakkeretek: ezek mind olyan jelek, amelyek közül ha legalább egyet is tapasztalunk, akkor jobb, ha minél hamarabb elkezdjük tervezni a nyílászárók cseréjét. Ha a nyaralót minden nyári szezonban aktívan használjuk, akkor pláne sürgető a probléma megoldása, amivel még egyáltalán nem késtünk el, mivel még a hőség nem köszöntött be.

Megfelelő szervezéssel gyorsan kész a felújítás

Ezért is fontos, hogy profi szakemberekkel dolgozzunk. A közhiedelemmel ellentétben a nyílászárók cseréje nem egy hetekig elhúzódó művelet. Alapos felmérés után jön a beszerzés, majd a munkafolyamatok megszervezése. Sok esetben akár pár órán belül is megvan az ablak cseréje, nem fogja felborítani sem a nyaralást, a pihenést és a család hétköznapjait sem a felújítás. Pár napon belül már azonnal élvezhetjük és érezhetjük az új nyílászárók pozitív hatásait.

Miért jó az új nyílászáró?

A nyár közeledtével leginkább a hőség a legnagyobb probléma. Egy minőségi nyílászáró segítségével a meleget hatékonyan tarthatjuk odakint, bent mindig kellemesen hűvös lesz, így tökéletes menedék lehet a nyaralóból. A nagyszülők is garantáltan hálásak lesznek, hisz az idősebb korosztály még nehezebben viseli a nagy hőséget. Ebben a pár hónapban mindenki keresi a hűvöset, ha pedig odabent az összes helyiségben ideális a klíma, akkor még kellemesebben fognak telni a hétköznapok. Ne feledjük, az első lépés mindig az, hogy megkeressük a megfelelő szakembereket.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »