Első Kürtőskalács Fesztivál a Városháza parkban

okt 8 • Kult & Art • Impress Magazin

Október 11- 13 között a hungarikumnak számító édességé a főszerep az Első Kürtöskalács Fesztiválon.

A kürtőskalács napjainkban már minden fesztivál és gasztronómiai rendezvény elengedhetetlen velejárója, így itt az idő egy olyan fesztivál szervezésének, ahol a kürtőskalácsé a főszerep.

A Városháza parkban megrendezésre kerülő Első Kürtőskalács Fesztiválon végtelen számú íz variációban és különböző méretben lesz kapható majd a hungarikumnak számító édesség, ezen kívül olyan különlegességek is bemutatkoznak majd, mint a kürtős krémes, a kürtős karika és a kürtős csapágy.

A kürtöskalács legendája

A kürtőskalács jellegzetes erdélyi specialitás, a magyar gasztronómia egyik különlegessége, amelyet Székelyföldön a régi időkben esküvők, egyházi ünnepek, keresztelők és vendégek fogadásakor készítettek.

A program elsődleges célja, hogy népszerűsítse a magyar édességet és hagyományos készítési módját szélesebb körben is megismertesse. A Székelyföldi Legendárium interaktív társasjátékán életnagyságú bábukkal játszva ismerhetjük meg a csemegéhez fűződő legendát.

Nagy közös kalácssütés

A fesztivál csúcspontjaként az előzetesen regisztrálók maguk készíthetik el kalácsaikat, valamint a tervek szerint felállítják az egyszerre történő kürtőskalácssütés rekordját is 50 önként jelentkező család részvételével.

Nemcsak ehető, de zenei csemegékkel is készülnek a szervezők: a színpadon fellép az Indygo zenekar, a Sugarloaf és a Heaven Street Seven, valamint Csobot Adél, Antal Timi, Baricz Gergő és a Keresztes Ildikó Band is. A fesztivált 13-án a Hot Jazz Band és a Balkán Fanatik koncertje zárja.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »