Modern csőház érdekes megoldásokkal

okt 15 • Enteriőr • Impress Magazin

Elegáns formatervezésű hajlított „csőházat” tervezett egy holland építész, mely érdekes megoldásokat tartogat.

A holland waterstudio építésze Koen Olthuis különleges formatervezésű, alacsony profilú egyszintes házakat tervez. A hajlított „csőház” gyönyörű környezetben épült egy tó partján.

11

A napfelkelte fényei a bejárat homlokzatán

A bejáratot úgy tervezték, hogy a napfelkelte fényei épp megvilágítják a homlokzatot. A reggeli napsütést akár teljes üvegfalon át is élvezhető, vagy egy elhúzható faredőnnyel is eltakarható, mely csak szűrt fényt enged be, ezáltal megváltoztatható a tér hangulata.

22 

Átlátszó szabad terek

Az épület egy fehér kerettel zárja körbe a nagy felületű üveghalakat és a meleg faszerkezetű tereket. A hatalmas üvegfalak tágas, világos és átlátható tereket biztosítanak.

33

Ajtók nélkül?

A hatalmas hajlított „csőház” valójában egy légterű otthon, szabad átjárást biztosít a nappali a konyha és az étkező között. A lakásban szinte egyáltalán nincsenek ajtók, a tereket térelválasztók vagy bútorok választják el egymástól.

44

A hálószoba és a privát szobák egy rejtett, süllyesztett alagsori szinten találhatók. A ház belső tere és a lakberendezés szintén modern és letisztult formákat követ, az épület stílusával tökéletes összhangban.

55

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »