Az Apple Watch a mindennapokban: okos életvezetés egyszerűen

ápr 15 • LifeStyle • Impress Magazin

Az iPhone és az Apple Watch harmonikus páros, amelyet egy sor kompatibilis alkalmazás támogat, és amelyek egyre több lehetőséget, kényelmet és hozzáférést biztosítanak a tudáshoz a világ minden tájáról. Az okosotthonok irányítása és az életvezetés még soha nem volt ilyen egyszerű – de vajon mindez miben nyilvánul meg?

Egy kis csuklós eszköz, amely figyeli az egészséget, megjeleníti az értesítéseket, és lehetővé teszi az okosotthon vezérlését

Személyes mindennapi eszközeink kínálatát egyre inkább az okosórák koronázzák meg. Az almás gyártó ebben az esetben sem okoz csalódást, 2015 óta kínálja az Apple Watch órákat, amelyek tökéletes párost alkotnak az iPhone-okkal. Működésük a watchOS rendszerre épül, ennek aktuális verziói nap, mint nap még jobban támogatnak bennünket.

Az Apple okosórájával könnyedén vezérelhetjük zenéinket, kezelhetjük a bejövő hívásokat, a felugró alkalmazások értesítéseit, és még szöveges üzenetekre is válaszolhatunk. Természetesen ez a kis apparátus, akárcsak a más gyártók okosórái, a napközben végzett tevékenységek mérésére, a mozgás megfigyelésére és közvetlenül az egészségünk kontrollálására is szolgálnak. Az Apple Watch-nak és fejlett érzékelőinek köszönhetően követhetjük az előirányzott edzési célok realizálását. Az óra arra is képes, hogy motiváló üzeneteket generáljon a felhasználó számára, és teljes körű nyilvántartást vezessen az egészségügyi adatokról, beleértve a pulzusszám és az alvási paraméterek mérését. A watchOS 10 legutóbbi frissítése még több lehetőséget hozott.

Ennek köszönhetően ezek az órák egyre több adatot képesek továbbítani, beleértve az aktuális tevékenységeket, időjárást vagy éppen lejátszott dalokat, mindezt kényelmes widgetek formájában. Az Apple Watch emellett lehetővé teszi az okosotthonok vezérlését is, beleértve például az intelligens zárak, a világítás, a tévékészülékek, a termosztátok, a redőnyök és a konnektorok navigációját.

Az Apple Watch, mint intelligens otthoni távirányító

Az Apple órával kedvünkre vezérelhetjük az okosotthonunkat alkotó és a HomeKit szabvánnyal kompatibilis intelligens kiegészítőket. Az ilyen típusú berendezések közé tartoznak a világítás, a televíziók, a termosztátok, a redőnyök és az aljzatok.

Példaként szolgálhatnak a Tedee által kínált intelligens zárak is, amelyek Bluetooth-on keresztül közvetlenül csatlakozhatnak az Apple Watch-hoz. Ennek köszönhetően a zár nyitása akár 3 méteres távolságból is lehetséges. A felhasználóknak lehetőségük van az előnézetet a kamerákból elindítani, valamint intercom üzeneteket fogadni vagy küldeni. A Home alkalmazásban kedvencként megjelölt eszközök automatikusan megjelennek az óralapon. Az Apple Watch-on elindított Home alkalmazás lehetővé teszi a legfontosabb jelenetek vagy tartozékok megjelenítését a képernyő tetején, az aktuális idő függvényében. Ez azt jelenti, hogy este például csekkolhatjuk az éjszakai fények bekapcsolását.

Ezzel azonban még korántsem ért véget a csuklón hordott eszköz széles lehetőségeinek tárháza. A gyártó nem felejtett el hozzátenni egy intelligens asszisztenst, akit Siri névre keresztelt, és amely a 3-as vagy magasabb sorozatú órákon hanggal válaszol, míg a régebbi modelleknél a válaszok a képernyőn jelennek meg. Ennek köszönhetően a felhasználó üzeneteket küldhet, telefonhívásokat indíthat kiválasztott névjegyekkel, konkrét alkalmazásokkal, edzésekkel, vagy éppen útvonalat javasolhat.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »