A Gyöngy vízesés

márc 26 • Földgömb • Impress Magazin

A Pearl Shoal Waterfall (Gyöngy vízesés) Szecsuán tartomány egyik legszebb zuhataga, mely egy 28 méteres sziklacsoportról zúdul a mélybe.

A Jiuzaiguo Természetvédelmi területen található vízesés 2.433 tengerszint feletti magasságban zúdul le a hatalmas sziklák oldalán. A vízesés a White Dragon River (Fehér Sárkány folyó) egyik mellékágából alakult ki.

300 méteres vízfüggöny

A magas sziklák tetejéről alázúduló víztömeg egybefüggő vízfüggönyt alkot a sziklák falán. A tetején 300 méter széles, majd ahogy folyik lefelé, a vízfolyam szélessége fokozatosan 40 méteresre csökken.

333

Az UNESCO világörökség részét képező nemzeti parkban számos vízesés és kristályvizű tó található.

Lankás tájból szakadék

A Gyöngy vízesés egy enyhén lejtős területen alakult ki, ahol vékony mésztufa lerakódás borítja a sekély folyóvizet. A lankás területen, nyugodtan csordogáló vízfolyam érdekes látványt mutat, ahogy a növényzet között utat tör magának, majd egyszer csak egy 28 méter mély szakadékba ömlik, egy csodálatos vízesés formájában.

444

A magas ásványi anyag tartalma miatt a víz barlangszerű textúrákat alakított ki, mint kerek, egyeletlen szegélyek, kiugró mészkövek, kisebb hasadékok és mélyedések. A lenyűgöző táj augusztustól októberig a legszebb, amikor magas a folyó vízhozama és a levelek színe is megváltozik, még színesebbé változtatva a tájat.

A vízesés megközelíthető egy kiépített sétányom, mely érinti a nemzeti park három legszebb tavát is, az Öt virág, a Panda és az Arro Bamboo-tavakat.

Vida Hajni

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »