A világ legszebb úszó piacai

ápr 14 • Földgömb • Impress Magazin

Több száz csónak suhan a vízen, friss gyümölcsökkel és színes portékával megrakodva. Ez az úszó piacok világa, mely ámulatba ejti az utazót.

Az úszó piacok egykor fontos kereskedelmi csatornának számítottak, ahol a helyi árusok értékesítették portékáikat. Korábban számos úszó piac létezett szerte a világon, manapság már csupán néhány maradt fenn, azok is inkább csak turistalátványosságok, ahol fűszereket, friss gyümölcsöket kínálnak a turistáknak.

111

Damnoen Saduak – Thaiföld

Az egyik leghíresebb úszó piac a thaiföldi Damnoen Saduak, ahol egymást érik a 8-12 méter hosszú megrakodott hajók. A zsúfolt piacon többek között olyan egzotikus gyümölcsöket árulnak, mint rambutan, mangosteen, a pomelo, vagy a jackfruit. A folyó mentén jó néhány tradicionális magas cölöpökre épült thai házat és éttermet találhatunk még ma is.

damnoen thai market

Damnoen Saduak

Vietnám – Halong-öböl

Vietnám egyik legszebb partszakasza a Halong-öböl, mely az UNESCO természeti örökségének a része. Az úszó piacra kora reggel érkeznek az árusok. A kisebb csónakokban főként helyi ételkülönlegességeket és friss zöldséget, gyümölcsöt árulnak.

halong bay11

Halong-öböl

India – Dal Lake

Az Indiában található Dal Lake szintén az egyik legszebb hely a Földön, ahol a Kasmír-hegység sziklái tükröződnek a vízen. Az árusok friss portékák mellett egzotikus gyümölcsökkel is szolgálnak. A piac különleges látványt nyújt, ahogy a csónakok körül megannyi lótuszvirág lebeg a vízfelszínen.

india maket

Dal Lake

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »