1400 éves páfrányfenyő egy buddhista templom udvarán – a csodájára járnak

nov 14 • LifeStyle • Impress Magazin

A kínai Zhongnan-hegységben található Gu Guanyin buddhista templom udvarán áll egy 1400 éves páfrányfenyő, amelynek minden évben emberek ezrei járnak a csodájára.

A különleges páfrányfenyő legyező formájú levelei minden évben elárasztják a buddhista templom udvarát, egybefüggő aranyló levéltengert alkotva.

12

Sokan a csodájára járnak

A matuzsálem korú páfrányfenyő lehulló levelei minden ősszel aranysárga tengerként árasztják el a templom udvarát, egybefüggő levélszőnyeget alkotva. A templom zárt kertje körül gyakran jelennek meg a látogatók, akik kívülről csodálhatják meg ezt a majd másfél ezer évet megélt fát.

11

A fa alatt egy arany Buddha ül

A hihetetlen nyugalmat árasztó hatalmas fa alatt egy élethű méretű arany Buddha szobor is látható, mely körül gyakran meditálnak a templomban lakó szerzetesek.

13

Élő „őskövület” a dinoszauruszok korából

A Kínában őshonos ginko fát, vagy más néven páfrányfenyőt gyakran élő őskövületként emlegetik, hiszen ez a faj átvészelte a jégkorszakot, és a drasztikus klímaváltozás dacára változatlan formában maradt fenn több mint 200 millió éve, amikor még a dinoszauruszok uralták a Földet…

14

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »