HIRDETÉS

Ehető evőeszközök az eldobható műanyag helyett – nem szennyezik a környezetet

okt 23 • ÖKO-világ • Impress Magazin

A rizsből, búzából és kölesből gyártott ehető evőeszközök bevezetése a gyorséttermekben új, környezetbarát megoldás lehet a műanyag helyett.

Amikor először kezdték használni a műanyag evőeszközöket, valószínűleg senki nem gondolta, hogy milyen gyorsan tért hódítanak majd, és hogy mekkora környezeti kárt okoznak…

Ma már tudjuk: a műanyag egy olyan környezetre káros anyag, mely a természetben nagyon nehezen tud lebomlani, a becslések szerint legalább 500-1000 évre van szükség arra, hogy lebomoljon. A szeméttelepeken pedig csak gyűlik és gyűlik a hulladék…

Egy hét alatt teljesen lebomlik…

A Bakeys cég által gyártott rizs, köles és búza evőeszközök előállítása nem költségesebb a műanyagnál, éppen ezért lehet, azon túl, hogy jópofa, valóban riválisa a világszerte elterjedt műanyag evőeszközöknek. Az evőeszközök evés után elfogyaszthatók, így egyáltalán nem keletkezik hulladék.

Ha azonban mégis a kidobás mellett döntünk, akkor sem okozunk nagy kárt a környezetben, hiszen egy hét alatt természetes módon teljesen lebomlanak. Felbontatlanul pedig akár 2-3 évig eltarthatók.

11

Édeset vagy sósat?

Az ehető evőeszközök semmilyen állati eredetű vagy mesterséges alapanyagot nem tartalmaznak, teljesen vegán élelmiszernek minősülnek, így vegetáriánusok is használhatják. A 100 százalékosan természetes alapanyagból készült evőeszközök előállításához csupán rizs, köles, búzalisztet és vizet használnak.

Az ehető evőeszközök között, melyek alapvetően ízesítésmentesek, van néhány extra, fűszerezett változat is, mint például zöld fűszeres, paprikás, borsos, mentás, gyömbéres vagy akár az édességhez jól passzoló fahéjas változat is.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »