Lebegő sétány vezet egy észak-olaszországi kastélyhoz

júl 1 • Földgömb, Kult & Art • Impress Magazin

Az Iseo-tó közepén lévő kis szigethez vezet egy aranyló lebegő sétány, melyen a látogatók megtapasztalhatják a vízen járás élményét.

Az észak-olaszországi Iseo-tó közepén van egy kis sziget, melyhez egy közel két kilométeres aranyló sétány vezet. A lebegő híd mindössze két héten keresztül látogatható július elején, hatalmas érdeklődésnek örvend. Naponta negyvenezer turista érkezik, hogy végig sétáljon rajta, írja a The New York Times.

Olaszország új látványossága

Christo Vladimirov Javasheff szobrászművész legutóbb a Central Parkab készített egy hasonlóan nagyszabású művészeti alkotást, The Gates néven, mely több ezer kaput foglalt magába. Az idei attrakció a lebegő híd, mely az Iseo-tóban lévő kis szigetet köti össze a szárazfölddel.

11

12

Aranyló sétány a vízen

A vízálló anyaggal bevont aranysárga sétányt mérnökök bevonásával tervezte meg és mélytengeri búvárok segítségével épült meg. „A kissé imbolygó sétányon való átkelés olyan érzetet kelt, mintha egy csónakban ringatóznánk”, meséli Christo.

13

14

Csak két hétig látható – utána lebontják

Az installáció szabadon látogatható egész nap. A sétány éjjel még látványosabb, amikor az egész aranyló út éjszakai kivilágításban tükröződik a tó vizén. A helyszínen vízi mentők, csónakok vannak kirendelve baleset vagy vészhelyzet esetén.

15

17

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »