Kreatív magyar találmány az elasztikus tojástérkép

máj 24 • LifeStyle • Impress Magazin

Az elasztikus tojástérkép egy kreatív navigációs eszköz. Ha összenyomod a kis gumitojást, máris megjelennek az utcák a tenyeredben.

A szokatlan navigációs eszközt egy fiatal magyar designer, Sátor Dénes tervezte. A ruganyos tojástérkép azok számára készült, akik nem szeretnek a hagyományos hajtogatós térképekkel bíbelődni, illetve akkor is jól jöhet, ha lemerül az okostelefon, vagy épp nem találunk wifi csatlakozási pontot a helyszínen.

Csak szorítsd össze – manuális zoom

A kis manuális tojástérkép akár zsebben is elfér, és könnyen kezelhető. Csak meg kell szorítani, és az elasztikus anyag azonnal megnyúlik, így láthatóvá válnak a legapróbb utcanevek is.

22

A gumiból készült, ruganyos térkép belsejét levegő tölti ki. Rendkívül ellenálló, leejthetjük, akár rá is léphetünk, falnak is dobhatjuk, ha épp dühösek vagyunk, semmi baja nem lesz. Mivel vízálló, a legbarátságtalanabb időjárás esetén is jól használható.

11

Minden kerület más színű

A térképen a könnyebb eligazodás kedvéért minden kerület más színnel van feltüntetve. A tojás felületére nyomtatott információk között pedig, a szorítással kinagyított felületen a tömegközlekedési eszközök, a közeli látnivalók és éttermek is láthatóvá válnak.

33

A prototípuson Budapest utcái láthatók, de a tojástérképre bármilyen tetszőleges város térképét rá lehet nyomtatni.

44

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »