Csináld magad mozaikkép a falra

nov 13 • Enteriőr • Impress Magazin

Bonyolultnak tűnik, pedig mindössze négy óra alatt elkészül ez a különleges fali dekoráció.

Négyféle színben

Válaszd ki azt a fotót, amelyből el szeretnéd készíteni a mozaik képedet, és nyomtasd ki négyféle színárnyalatban. Erre azért van szükség, mert a mozaikkép négy képből fog elkészülni. (Ha nem akarod bonyolítani a helyzetet, akkor egyetlen képből is készítheted.)

11szerk

happyhourproject.com

Illeszd újra

Ha megvannak a képek, akkor a kép hátulján vonalzóval rajzold meg a mozaiklapok méretének megfelelő négyzetrácsot, majd vágd fel a képeket. Mind a négy képet külön-külön, hogy ne csússzanak el egymáson, miközben vágod őket. (Az apró mozaiklapocskákat hobbiboltban vagy művészellátóban tudod beszerezni.)

22szerk

A négy felkockázott képből pedig elkészítheted a végleges képet úgy, hogy kicserélgeted a mozaikkockákat. Válassz egy mozaikkockát az egyik képedről, és helyezd el a végleges képeden ugyanazon a helyen. Így az alap képed nem változik meg, csak a színárnyalatok lesznek változatosabbak.

Jön a ragasztás

Ha kialakult a végleges képed, ragaszd fel őket a mozaik lapocskákra, fújd le őket 3D-s fedőlakkal, ettől különleges fényt és mélységet adsz a képnek, majd hagyd a képet egy napig állni. Ha megszáradtak a lapocskák, akkor ragaszd fel őket sorba egy nagy falemezre, vagy vászonképre.

33szerk

A kép elkészítése a képvagdosással és mozaikok felragasztásával együtt összesen négy órát vesz igénybe, plusz a száradás egy éjszakát.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »