A majmok is szeretik a „wellnesst” – hőforrásokban ejtőznek a Majmok Parkjában

jan 27 • Földgömb • Impress Magazin

A Jigokudani Majmok Parkjában több száz japán makákó él, akiknek az egyik kedvenc időtöltése a hőforrásokban való relaxálás.

Japánban rengeteg hőforrás van, nagy kultúrája van a fürdőzésnek, a Jigokudani Majmok Parkjában azonban nem a helyiek vagy a turisták ejtőznek, ez kizárólag a majmok birodalma.

Belépés csak majmoknak

Yamanouchi városának egyik fő attrakciója a Majmok Parkja, ahol több száz japán makákó él szabadon. A 850 méter magasan fekvő parkot az év nagy részében hó borítja, az itt élő majom fajtát éppen ezért sokan hómajmoknak hívják.

11

A hómajmok télen napi rendszerességgel meglátogatják a majomrezervátum területén található hőforrásokat, és órák hosszat ücsörögnek a meleg vízben. Valamikor a napfolyamán lejönnek a hegyekből, ahol az éjszakát töltik és van, hogy egész nap ki sem másznak gőzölgő vízből.

22

Bár, az itt élő hómajmok hozzászoktak a hideghez, jól bírják a mínuszokat, az 50 fokos hőforrások mégis gyakran nyújtanak menedéket a számukra, melyet csak élelemszerzés idejére hagynak el.

33

Az 1964-ben alapított majomrezervátumban bárki megfigyelheti a hómajmok életét természetes közegben. Kutatók, fotósok és rengeteg turista látogatja a parkot, hogy megfigyeljék a japánban őshonos hómajmok „wellness kultúráját”.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »