HIRDETÉS

Egy öntörvényű lány alkotásai (interjú)

dec 1 • Kult & Art • Impress Magazin

Művészi látásmód, érdekes impressziók jellemzik Bukta Szabina alkotásait, aki szabadidejében megfesti a hangulatait, betűvárosokat alkot, és egy új babaruha márka kialakításán dolgozik. 

A fiatal, mérnök végzettségű lány minőségmenedzsmenttel foglalkozik, a művészi önkifejezés azonban mindig is fontos szerepet játszott az életében.

ART galery

ARTlead

Szabina festményei lendületes, színes kompozíciók, ahol az impresszionista stílus keveredik a szürreálissal. Képeit a gyors és lendületes ecsetkezelés, geometriai formák, élénk színek, vastag impastok jellemzik. „Már kamasz koromban fontos volt számomra az önkifejezés, szeretem megörökíteni az aktuális hangulatvilágomat, örömömet leltem a festésben. Kihívásnak éreztem, hogy a fehér papírra vagy vászonra kivetítsem az aktuális világomat. Élveztem, hogy nyakig festékes lehetek úgy éreztem festés közben saját játszóterem van. A festmény elkészülése után megkönnyebbülés és felszabadultság töltött el.”

Betű-városok

A betű-város projekt egy izgalmas vizuális képfokozás. „Az alap inspirációt a Barcelonában készült képek adták a betű-város projektemhez. Rendkívül inspirálóan hatottak rám Gaudí színes városrészei és alkotásai. A mini project alap koncepciója, hogy a város hangulatát annyi képben adom vissza, ahány betűből áll a hely neve. Célom, még több európai helyszín feldolgozása és egy kisebb turisztikai kiadvány készítése a más földrészről ide látogatók számára.”

Fashion illustrations

„Az egyetem után Londonba költöztem, ahol fashion illusztrációkat kezdtem el rajzolni, az ott ért impulzusok hatására. Minden aktuálisan kitalált témához három rajzot rendeltem – figyelve arra, hogy abban a háromban (és egyébként a teljes egészben is) legyen stílusbeli azonosság. Egyfajta játék ez a számomra, élvezem és örömet okoz egy-egy új témát, pózt, ruhát és összképet kitalálni. Nem a ruha tényleges megvalósítása és hordhatósága a cél, inkább a stílus kifejezése, átadása. Célom, egy kiadvány készítése a Londonban készült rajzokból.”

Silly Billies az új babaruha márka

“Kikapcsolódásképp kezdtem el állat karikatúrákat rajzolni, és örömmel tapasztaltam, hogy a bolondos, egyedi figurák tetszést váltanak ki felnőttek és gyerekek körében egyaránt. Egy barátnőm kislányának születése adta az ötletet, hogy babaruhákban gondoljam tovább a projektet, így született meg a Silly Billies alapvetően a vagány, vidám dolgokat kedvelő szülők és gyermekeik részére.”

 Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »