HIRDETÉS

A tanárok és diákok együtt énekelnek egy világslágert – nagy siker a videoklip

jan 18 • LifeStyle • Impress Magazin

A Herman Ottó Gimnázium magával ragadó produkciójában a diákok és a tanárok együtt énekelnek egy világslágert, melyben még az igazgató is dalra fakadt.

A miskolci Herman Ottó Gimnáziumban nem szokatlan, hogy egy-egy iskolai rendezvényen a tanári kar tagjai és az igazgató is közösen énekelnek.

Bár az iskolában nincs zene tagozatos osztály, de sok a tehetséges gyerek, akik szeretnek énekelni. Az iskola pedig támogatja a közös éneklést. A klipet Kiss Zoltán, az iskola magyartanára rendezte.

A világ első jótékonysági dalát éneklik

A We are the world Michael Jackson és Lionel Richie szerzeménye, amely 1985-ben jelent meg az afrikai éhezők megsegítésére.

Érdekelt, hogy vajon a mai fiatalokat ugyanúgy megérinti-e ez a dal, mint annak idején 1985-ben az egész világot, minket is beleértve” – mondta Kis Zoltán magyartanár, a produkció ötletgazdája..

„Olyan diákokat nevelünk, akiket megérint a világ”

„Nagyon sok üzenete van ennek a klipnek – folytatta Kis Zoltán. – Az iskolában nemcsak naprakész tudással rendelkező diákokat nevelünk, hanem olyanokat is, akiknek lelkük van, akiket napi szinten megérint a világ. A diákok olyan élményeket kapnak ezalatt a 4-8 év alatt, amiből aztán később, felnőttként is tudnak táplálkozni.”

„Ha egy iskola tanári kara és az igazgató együtt énekel a diákokkal, és egy közös produkciót, közös élményt alkotunk, akkor ennek egy jó üzenete is van” – mondta Madarász Péter az iskola igazgatója.

Az eredeti videoklip 1985-ből – az akkori világsztárokkal

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »