HIRDETÉS

Best of 2019 – az év 15 legnépszerűb cikke

dec 27 • LifeStyle • Impress Magazin

Összegyűjtöttük az idei év legnépszerűbb – legolvasottabb és legkedveltebb – cikkeit, melyekből összeállt a Best of 2019 toplista.

A 2019 legjobb környezetvédelmi hírei, majd a 2019 legjobb állatvédő hírei összeállítások után most összegyűjtöttük az idei év legnépszerűbb cikkeit, melyekből felállítottunk egy toplistát.

2019 legnépszerűbb 15 cikke

Összegyűjtöttük az összes olyan cikket, amelyek legalább 40 ezer, vagy annál több lájkot kaptak. Összesen 15 cikk került fel a Best of 2019 toplistára…

A TOP 15-ös listában érdekes környezetvédelmi találmányok, pszichológiai témák, 2 zseniális oktatási kezdeményezés, turisztikai látványosságok, valamint hazánk ismeretlen tavai is helyet kaptak!

A legnépszerűbb cikk pedig – amely 129 lájkkal vezeti toplistát – egy igazán szívet melengető történettel bekerült a rekorder “100 ezer like” cikkek táborába.

1.Kidobott gumiabroncsokból készít fekhelyeket menhelyi állatoknak
(129 ezer like)

Egy fiatal brazil srác pár évvel ezelőtt úgy döntött, hogy megpróbál valamilyen módon javítani a menhelyen élő kutyák életkörülményein, ezért elkezdett kényelmes, barátságos fekhelyeket készíteni a számukra régi gumiabroncsokból. Hiszen egy kényelmes fekhely az otthon érzését adja…

2019 legnépszerűbb cikkei – Best of 2019

2. Vadfűből készül a biológiailag lebomló szívószál – a tengeri állatok millióinak mentheti meg az életét
(87 ezer like)

A környezetbarát vadfű szívószál, és az ehhez hasonló ötletes találmányok egy lépéssel közelebb vihetik a világot a teljes műanyagmentességhez.

Vietnámban, a Mekong Delta térségében tömegesen nő egy speciális, üreges vadfű (Lepironia articulata) a termőföldeken. A belül üreges növény szára elég kemény, így alkalmas arra, hogy szívószálakat készítsenek belőle.

2019 legnépszerűbb cikkei – Best of 2019

3. A 15 legszebb kastély Magyarországon
(70 ezer like)

A gyönyörű kastélyok az uralkodók és főurak lakhelyéül szolgáltak az elmúlt évszázadok során. Az impozáns épületek bepillantást nyújtanak az arisztokrácia fényűző életébe.

2019 legnépszerűbb cikkei – Best of 2019

4. Minden végzős diáknak 10 fát el kell ültetnie – új törvény a Fülöp-szigeteken
(58 ezer like)

Új környezetvédelmi törvény lépett életbe a Fülöp-szigeteken. Minden végzős diáknak 10 fát el kell ültetni ahhoz, hogy megkapja a bizonyítványát. Mostantól évente 175 millió fát ültetnek el.

2019 legnépszerűbb cikkei – Best of 2019

5. Világító kerékpárút Lengyelországban – olyan mint egy csillagösvény
(57 ezer like)

Lengyelország világító kerékpárútja Lidzbark Warminski közelében épült, melynek speciális burkolata nappal a napfény hatására feltöltődik, majd éjjel kéken izzó fényt bocsát ki magából.

2019 legnépszerűbb cikkei – Best of 2019

6. 10 kevésbé ismert, gyönyörű tó hazánkban
(54 ezer like)

Hazánkban számos kevésbé ismert fürdőtó is található, melyeket érdemes felfedezni.

Magyarország bővelkedik természeti szépségekben. A csodás helyek közé tartoznak a meseszép tavak, festői víztározók és kristályvízű bányatavak is.

2019 legnépszerűbb cikkei – Best of 2019

7. Víz alatti üvegalagút épül Horvátországban – 18 méter mélységben sétálhatunk a tengerben
(51 ezer like)

A horvát tengerpart legújabb turistalátványossága a tengerbe épített átlátszó üvegalagút, melyben még egy víz alatti étterem is lesz. A nem mindennapi séta során egy átlátszó üvegfalon keresztül lehet majd megcsodálni a tengeri élővilágot.

2019 legnépszerűbb cikkei – Best of 2019

8. 55 méteres rezgő rudak termelik az áramot – innovatív szélerőmű
(45 ezer like)

A Windstalk szélerőmű farm egy innovatív megoldást jelent a szélenergia hasznosítására, a hagyományos szélturbinák helyett. A különleges dizájnnak köszönhetően pedig az innovatív szélturbinák akár még turistalátványosságnak is beillenek.

Best of 2019 - legnépszerűbb cikkek

9. Az iskolai jógaórák csökkentik a stresszt és a szorongást a gyerekekben
(44 ezer like)

Az általános iskolában bevezetett jóga órák és meditációs technikák segítenek a gyerekeknek a szorongás és a stressz kezelésében.

Best of 2019 - legnépszerűbb cikkek

10. Műanyag helyett levelekbe csomagolják a zöldséget egy ázsiai szupermarketben
(49 ezer like)

Egy thaiföldi szupermarketben banánlevelekbe csomagolják a friss zöldségeket a műanyaghulladék csökkentése érdekében.

Best of 2019 - legnépszerűbb cikkek

11. Az inuit eszkimók egyszerű módon tanítják meg a gyermekeknek a harag kezelését – ezért sose dühöngenek
(41 ezer like)

Egy egyszerű szülői technikának köszönhetően az inuit eszkimó gyerekek sosem dühöngenek vagy hisztiznek. Az észak-kanadai eszkimók különösen békés társadalmát Jean Briggs antropológus kutatta, aki 17 hónapon át él közöttük. Könyvet is írt róluk Soha haragban (Never in anger) címmel.

Best of 2019 - legnépszerűbb cikkek

12. Óceántisztító ökosziget épül a Karib-tengeren
(40 ezer like)

Mexikó partjainál épülhet fel a „Grand Cancun” öko üdülőközpont, mely kizárólag megújuló energiák felhasználásával fog üzemelni, miközben az óceán vizét is tisztítja. A terv egyelőre csak koncepció, hogy megvalósul-e, az még kérdéses…

Best of 2019 - legnépszerűbb cikkek

13. Ehető alga vízgömbökben osztották a vizet a londoni maratonon – PET palack helyett
(37 ezer lájk)

Az utóbbi években szembetűnő problémává vált a futóversenyek és maratonokon felhasznált hatalmas mennyiségű műanyag vizesflakon áradat, melyek a versenyek után még el is lepték az utcákat. A 2019-es londoni maratonon műanyag vizesflakonok helyett biológiailag lebomló, ehető alga vízgömbökből itták a vizet a futók.

14. A japán Microsoftnál bevezették a 4 napos munkahetet – 40%-kal nőtt a teljesítmény
(38 ezer like)

Japánban elsőként a Microsoft alkalmazottai próbálhatták ki a rövidített munkaidőt. A cég több mint 2300 munkavállalója az öthetes program alatt minden péntekre extra szabadnapot kapott. Egyszer sem kellett pénteken dolgozniuk, de a fizetésüket ugyanúgy megkapták, és az éves szabadnap keretük is megmaradt.

Best of 2019 legkedveltebb cikkek

15. Svédországban a véradók SMS-t kapnak, amikor a vérük megmentette egy ember életét
(40 ezer like)

A véradás ösztönzésére a svédek bevezettek egy visszajelző rendszert. A donorokat SMS-ben tájékoztatják, amikor a vérük megmentette valakinek az életét. Az Országos Vérellátó Szolgálat hazánkban is bevezetett hasonló szolgáltatást.

Best of 2019 - legnépszerűbb cikkek

A képekre kattintva a teljes cikkek elolvashatók.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »